EUR: 325,42 Ft
CHF: 293,38 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Külföld

Súlyos buszbaleset történt Tatárföldön

Súlyos buszbalesetben meghalt tizennégy ember, tizenketten pedig megsérültek vasárnapra virradó éjjel az oroszországi Tatárföldön.

A hatóságok közlése szerint a baleset helyi idő szerint röviddel éjfél után történt Zainszk város közelében, Moszkvától mintegy ezer kilométerre keletre. A busz egy pótkocsis teherautóval ütközött össze, felborult, majd kigyulladt és teljesen kiégett. Az első jelentések szerint vélhetően a busz sofőrje előzés közben elvesztette uralmát a kormány felett, amikor éppen előzött, de nem tudni pontosan, hogyan is történt maga az ütközés, a vizsgálatok még folynak.


A helyi rendőrségi jelentések szerint a buszban összesen 29 ember utazott (a vezetővel együtt), tizennégy holttestet húztak ki a busz roncsai közül, tizenketten kerültek kisebb-nagyobb sérülésekkel kórházba, így maga a sofőr is, három ember épségben került ki a balesetből.

Az illetékes igazságügyi szervek büntetőjogi eljárást kezdeményeztek a szerencsétlenség ügyében, erről részleteket nem közöltek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pénzt lopott a szökőkútból

  Pénzt lopott a szökőkútból

  Egy holland turistát, aki érméket halászott ki a Piazza Navona egyik szökőkútjából, 550 euróra (180 ezer forint) büntettek meg a római hatóságok.

 • Migránsok tombolnak Európában

  Migránsok tombolnak Európában

  Továbbra sem lehet sikeres integrációról beszélni a Nyugat-Európában élő migránsokkal kapcsolatban. Rongálás, épületfoglalás és gyilkosság is szerepel a bevándorlók bűnlajstromán, de a német külügyminiszter továbbra is szétosztaná őket Európában.

 • Ursula von der Leyen meghosszabbítaná a brexit határidejét

  Ursula von der Leyen meghosszabbítaná a brexit határidejét

  Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöki posztjának várományosa, jelenlegi német védelmi miniszter szerint szükség esetén több időt kell biztosítani a Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnéséről folytatott tárgyalások folytatásához, akár a Brexit határidejének meghosszabbításával – közölték uniós források hétfőn Brüsszelben.