2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Egyéb Pécs

Svájciak ragadtak ecsetet a pécsi állatmenhelyen

Egyiptom után most ide érkeztek, hogy segítsenek.

Egy svájci székhelyű világszervezet figyelt fel a Pécs-Somogyban működő állatmenhelyre. A Susy Utzinger szerint országosan is kimagasló munkát végeznek itt, ezért idén egy teljes kennelsor felújítását ők állták.


Az állatmenhely szégyenfoltjának is nevezték azt a 21 éve épült kennelsort, ahol a felnőtt kutyák az örökbefogadásra várnak. Most ezt a 18 kennelből álló részt vették – szó szerint – kezelésbe a svájciak.

A 18 felújított kennel 30-35 kutyának ad új otthont Fotó: PKK

– Másfél évvel ezelőtt kerültünk kapcsolatba velük, most pedig kértek tőlünk egy listát, hogy melyek azok a dolgok, amiken szeretnénk változtatni – mondja Farkas Tamás, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület vezetője.


– Már nagyon szerettünk volna ezen a kennelsoron változtatni, ezért most egy álmunk is valóra vált – tette hozzá a menhely vezetője.

A Susy Utzinger egy olyan alapítvány, amely szerte a világban segít az állatokon. Egy svájci újságíró hölgy alapította, aki maga is részt vesz a felújításokban. Legutóbb Egyiptomban hoztak létre egy teveotthont a sivatagban. Most azonban Pécsre is ellátogatott és önkénteskedett.

A svájci világszervezet alapítója Susy Utizinger is ecsetet ragadott és egy hétig dolgozott a pécsi önkéntesekkel együtt Fotó: PKK

– Magyarországon az alapítvány huszonkét szervezetet támogat menhelyfejlesztéssel, tárgyadományokkal, ivartalanításokkal vagy ezek mindegyikével. A magyar menhelyeket éppen ezért már régóta monitorozzuk, de a Pécs-Somogyban található telepen zajló munkát országosan is kimagaslónak és követendőnek találtuk. Ezért is döntöttünk amellett, hogy eljövünk ide segíteni – mondta Mészáros Gabriella magyarországi képviselő.

A mostani felújítás nemcsak esztétikailag dob sokat a kennelsoron, hanem nagyban hozzájárul a kutyák ellátásának, higiéniájának és körülményeinek javításához.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek