EUR: 325,25 Ft
CHF: 294,90 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

Szakjogász: Nem ment fel, ha valaki jobbító szándékkal hackerkedik

Ormós Zoltán internetes szakjogász szerint a büntetőeljárásban értékelhető, de önmagában nem ment fel senkit az, ha jobbító szándékkal hackerkedik.

A szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtök délelőtti műsorában a BKK és a T-Systems elektronikus jegyvásárlási felületével kapcsolatban a múlt héten kipattant botránnyal kapcsolatban elmondta, ha valaki egy bank biztonsági rendszerét kívülről akarja tesztelni, az könnyen belefuthat abba, hogy letartóztatják. Ugyanez érvényes az internetes biztonsági rendszerekre is – tette hozzá.


Hangsúlyozta: önmagában az, hogy valaki javító szándékkal tör be, még nem ment fel, mert a büntető törvénykönyvben meghatározott magatartást hajt végre. “Más kérdés” viszont, hogy értékelhető a büntetőeljárásban a javító szándék, és külön vizsgálat tárgya, hogy a cselekmény veszélyes-e a társadalomra.

A BKK jegyértékesítési rendszerét feltörő fiatal hacker ügyével kapcsolatban azt mondta, nem tudni, hogy pontosan mit csinált, de a rendőrségnek erős bizonyítékra volt szüksége ahhoz, hogy nem tanúként, hanem gyanúsítottként hallgatták ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása a legnépszerűbb a családvédelmi akcióterv júliusi elsején életbe lépett elemei között. A babaváró támogatást háromezren igényelték eddig, közülük 1300 pár már meg is kapta a tízmillió forintot.

  • Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    A magyar és romániai fellépők mellett izraeli, mexikói, lengyel, görög-török-brit és norvég előadók is színpadra lépnek az erdélyi Mérában augusztus első négy napján a Világzenei Csűrfesztiválon.