EUR: 308,14 Ft
CHF: 267,56 Ft
2017. október 18., szerda
Lukács

Életmód

Szedán kiderül: Egyetem vagy álláskeresés?

Holnap hozzák nyilvánosságra, hogy milyen pontszámokkal lehet bekerülni a felsőoktatási intézmények kiválasztott szakjaira. A besorolási döntést legkésőbb augusztus 5-ig elérhetővé teszik az e-felvételi rendszerében, és erről e-mail is érkezik minden jelentkezőnek.

Az intézmények felvételi határozatot küldenek postán vagy e-mailben, legkésőbb augusztus 8-ig. Budapesten és több vidéki egyetemvárosban is koncertekkel várják a 2017-es ponthatárokat. A Rio Budapestben a programok délután 3-kor kezdődnek, többek között edzést tart Rubint Réka, fellép ByeAlex és a Slepp, a szabadidős programok mellett kerekasztal-beszélgetések és előadások is lesznek, például nyelvtanulásról, karrierépítésről, a hallgatók családalapítási kedvezményeiről, de a lényegre – vagyis a ponthatárokra – este 8-ig kell várni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Veszélyes a gyerekkori elhízás

  Veszélyes a gyerekkori elhízás

  Magyarországon a 6–8 éves gyerekek több mint 20 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, ezen belül a fiúknál 20,5, a lányoknál 21,9 százalék ez az arány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint.

 • Népszerűek a hazai borvidékek

  Népszerűek a hazai borvidékek

  Jelentős eltérések vannak az egyes hazai borvidékek ingatlanpiacán: néhol az ingatlanár-robbanás már javában érzékelhető, néhol még nem tapasztalható komolyabb mozgás.

 • Egy kutatás szerint magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő

  Egy kutatás szerint magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő

  Átlagosan napi két órát töltenek közösségi oldalak előtt és az életük felét már online térben élik az úgynevezett Z generációhoz tartozó magyar fiatalok, akik már többet kommunikálnak az interneten, mint személyesen – ismertették egy friss kutatás eredményeit az M1 aktuális csatornán vasárnap.