EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Sport

Székesfehérvár vonzásában az atlétika csillagai

Magasra tették a lécet a Gyulai István Memorial Atlétikai GP-n a szervezők. A székesfehérvári versenyen nyolc olimpiai bajnok mellett a mieink remeklését is láthattunk: a súlylökő Márton Anita és a diszkoszvető Kővágó Zoltán aranyérmes lett.

Gyulai Márton, az atlétikai szövetség főtitkára szerint az első memorialon leginkább édesapja, a nemzetközi szövetség főtitkára és a sportág iránt érzett tisztelet miatt indultak a versenyzők, mára azonban hírt és nevet szerzett a viadal.


– Annál is inkább, mert a mai atléták már nem, csak az edzőik, menedzsereik tudják, ki volt a verseny névadója – mondta Gyulai Márton. – A verseny a legmerészebb reményeinket is felülmúlta, és csodás alkalom volt arra, hogy a hazai utánpótlás is megmutassa magát.

A hetedik Gyulai István Memorialt nehéz lesz überelni, de nem is cél, hogy azt felülmúlják. Természetesen vannak megvalósításra váró céljaik, ám egyelőre semmiképpen sem az, hogy a verseny Gyémánt Liga-viadallá nője ki magát. Ez még nem igazán reális elképzelés.

Mindenesetre Spiriev Attila, a nagydíj sportigazgatója elárulta, hogy az oslói Gyámánt Liga-viadalt a versenyek rangsorában máris megelőzte a Gyulai Memorial. Nem rossz teljesítmény, hiszen az első fehérvári nagydíj még csak a 35. volt a listán. Ráadásul a sportág ott megfordult nagyjai imádják a barátságos kisvárost.


MTI Fotó: Bodnár Boglárka


MTI Fotó: Bodnár Boglárka


MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Kapcsolódó Cikkek

 • Melbourne 2025-ig a versenynaptárban marad

  Melbourne 2025-ig a versenynaptárban marad

  A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media új szerződést kötött az Ausztrál Nagydíjnak otthont adó Melbourne-nel, így az Albert Parkban lévő versenypálya 2025-ig biztosan a versenynaptárban marad.

 • Siklósi Gergely: Végig magabiztos voltam

  Siklósi Gergely: Végig magabiztos voltam

  Ahogy az egész nap során, úgy a döntőben is önbizalommal telve vívott Siklósi Gergely, aki pénteken aranyérmet nyert a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

 • Szárnyaltak a zöld sasok

  Szárnyaltak a zöld sasok

  A Ferencváros labdarúgócsapata 3-2-re legyőzte a bolgár Ludogorecet, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második fordulójába.

 • Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Az orosz pólós lányok nemcsak szebbek – ha még lehet ilyesmit állítani politikailag túl korrekt világunkban –, de jobbak is a férfiaknál, nem véletlenül nyertek olimpiai bronzérmet. Így aligha számíthattak békés, sima mérkőzésre Keszthelyi Ritáék a kvangdzsui vb-n a csoportelsőségért vívott harcban.