EUR: 325,41 Ft
CHF: 293,58 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Belföld Szekszárd

Szekszárd, a KlímaSztár

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség KlímaSztár 2017 díjjal ismerte el Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának a környezeti fenntarthatóság érdekében kifejtett tevékenységét.

A díj odaítélésénél az önkormányzat által az elmúlt időszakban megvalósított, az éghajlat védelmét is szolgáló energetikai épület-korszerűsítéseket – a Mérey és a Kadarka Óvoda, a polgármesteri hivatal, az idősek otthona, a Vis Nova „projekt”, valamint az éghajlatváltozás káros hatásainak fékezéséért, mérsékléséért folytatott helyi közösségi szerepvállalásokat – mint az autómentes nap, az intézmények komposztálási programja, faültetés, tavaszi nagytakarítás, „Föld órája” akció – értékelték kiemelkedőnek a bírálók.


A KlímaSztár 2017 felhívásra 20 pályázat érkezett be, 17 településtől és 3 közösségtől. A pályázatokat öttagú zsűri bírálta el, amely konszenzussal választotta ki a díjazott pályamunkákat. A döntés értelmében öten nyerték el a KlímaSztár 2017 díjat.

A díjat Máté Péter polgármesteri tanácsos (balra) vette át Lajtmann Csabától, a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség elnökétől

A díj és az oklevél
Fotók: Szekszárd Polgármesteri Hivatala

Kapcsolódó Cikkek

  • Szijjártó: Fontos a határvédelem!

    Szijjártó: Fontos a határvédelem!

    A magyar kormány nem a problémát akarja Európába hozni, hanem a segítséget akarja odavinni, ahol a problémák vannak – jelentette ki a Süddeutsche Zetiung című müncheni lapnak adott interjúban Szijjártó Péter külügyminiszter.

  • A magyar kormány soha nem fogja feláldozni egyetlen nemzeti közösségét sem

    A magyar kormány soha nem fogja feláldozni egyetlen nemzeti közösségét sem

    A magyar polgári kormány sohasem fogja feláldozni a nagyhatalmi erőpolitika napi érdekeinek oltárán egyetlen nemzeti közösségét sem, és ilyet más államoktól sem várna el soha – jelentette ki Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az Ungvárhoz közeli Palágykomoróc magyar kormánytámogatással felújított református templomának ünnepélyes átadásán.