2020. január 29., szerda
Adél

Belföld Szekszárd

Szekszárd, a KlímaSztár

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség KlímaSztár 2017 díjjal ismerte el Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának a környezeti fenntarthatóság érdekében kifejtett tevékenységét.

A díj odaítélésénél az önkormányzat által az elmúlt időszakban megvalósított, az éghajlat védelmét is szolgáló energetikai épület-korszerűsítéseket – a Mérey és a Kadarka Óvoda, a polgármesteri hivatal, az idősek otthona, a Vis Nova „projekt”, valamint az éghajlatváltozás káros hatásainak fékezéséért, mérsékléséért folytatott helyi közösségi szerepvállalásokat – mint az autómentes nap, az intézmények komposztálási programja, faültetés, tavaszi nagytakarítás, „Föld órája” akció – értékelték kiemelkedőnek a bírálók.


A KlímaSztár 2017 felhívásra 20 pályázat érkezett be, 17 településtől és 3 közösségtől. A pályázatokat öttagú zsűri bírálta el, amely konszenzussal választotta ki a díjazott pályamunkákat. A döntés értelmében öten nyerték el a KlímaSztár 2017 díjat.

A díjat Máté Péter polgármesteri tanácsos (balra) vette át Lajtmann Csabától, a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség elnökétől

A díj és az oklevél
Fotók: Szekszárd Polgármesteri Hivatala

Kapcsolódó Cikkek