2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Hódmezővásárhely

Széles képzési repertoár a mezőgazdasági karon

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara számos képzési lehetőséget kínál idén szeptembertől jövőbeli hallgatóinak.

Az idei tanévben két alapképzési szakra (mezőgazdasági mérnök, vadgazdálkodási mérnök) és két felsőoktatási szakképzési (mezőgazdasági és ménesgazda) szakra jelentkezhettek a felvételizők. Ezek a képzések eddig is voltak a karon, de egy jogszabályi módosítás következtében új tantervek készültek, így szeptembertől némileg új köntösben indulnak.


A Mezőgazdasági Kar az alapképzéseken és a felsőoktatási szakképzéseken kívül szakirányú továbbképzéseket is indít.

A szakirányú továbbképzésekre a már diplomával rendelkezők pályázhatnak, amit nem a felvi.hu oldalon keresztül, hanem az intézmény által biztosított jelentkezési lapon tehetnek meg. Ezek a képzések 2, 3 vagy 4 félévesek, ilyen például az agrárlogisztika, a gyógy- és fűszernövény-termesztő és -feldolgozó vagy a vadgazdálkodási szakmérnök szak. A mezőgazdasági értékbecslő szakmérnök szak pedig igen keresett, jelenleg átalakítás alatt áll a struktúrája, de vélhetően a tavaszi félévben már el tudják indítani. Nem minden félévben indulnak ezek az oktatások, az intézmény honlapján folyamatosan lehet tájékozódni róluk.

A mezőgazdasági kar OKJ-s képzéseket is szervez, jelenleg aranykalászos gazdaképzésre vagy méhész „szakra” jelentkezhetünk, mindkettő esetében önköltséges finanszírozással kell számolni. Egyéb felnőttképzés is elérhető a kar képzési repertoárjában: vadászvizsgára felkészítő tanfolyamon és juhászati felnőttképzésen vehetnek részt az e terület iránt érdeklődők.


A pótfelvételi augusztus elején indul és 10-e körül fog zárulni előreláthatólag.

A 2017-es felvételi eljárás lezárult. A pótfelvételi augusztus elején indul és előreláthatólag 10-e körül zárul. Ekkor már csak azok adhatnak be jelentkezést, akik eddig nem jelentkeztek vagy nem vették fel őket sehova. A pótfelvételi csak egy képzésre adható, és csak költségtérítés finanszírozású képzésre lehet jelentkezni.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.