2019. július 19., péntek
Emília

Külföld

Szeptemberben jön az új Motörhead album

Szeptemberben jelenik meg a Motörhead új albuma, amelyen a brit rockzenekar legjobb feldolgozásai kapnak helyet, egyebek között egy David Bowie-klasszikus eddig sosem hallott Motörhead-verziója.

A banda a honlapján számolt be az Under Cöver című korong érkezéséről. Az albumon szerepel David Bowie időtlen klasszikusa, az 1977-es Heroes eddig publikálatlan feldolgozása, amely egyike volt a banda utolsó közösen felvett számainak.


“Ez egy nagyszerű Bowie-nóta, egyike a legjobbaknak és tudtam, hogy ebből csak jó dolog sülhet ki, ami be is bizonyosodott” – mondta Phil Campbell gitáros, hozzátéve, hogy a banda 2015 decemberében elhunyt frontembere is nagyon szerette az általuk készített változatot.

Az albumon szerepel továbbá a God Save The Queen (Sex Pistols), a Rockaway Beach (The Ramones), a Breaking The Law (Judas Priest) és a Whiplash (Metallica) “motörheadizált” változata is.

Lemmy, polgári nevén Ian Kilmister 2015. december 28-án, hetvenéves korában halt meg Los Angelesben. A zenész a rák egy különösen agresszív formájában halt meg, betegsége rövid lefolyású volt és Lemmy is csak december 26-án, két nappal 70. születésnapja után értesült a diagnózisról.

Alig két héttel később, 2016. január 10-én meghalt David Bowie énekes-dalszerző és producer is. A rákbetegségben elhunyt előadó több mint negyven évet átívelő karrierje során a glam rock, az art rock, a soul, a hard rock, a dance pop, a punk és az elektronikus zene világában is kipróbálta magát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csalással migránsok kitoloncolását próbálták megakadályozni

  Csalással migránsok kitoloncolását próbálták megakadályozni

  Egy orvost, az egészségügyi személyzet további két tagját és egy tolmácsot is őrizetbe vettek csütörtökön a görög hatóságok a Számosz szigetén működő menekültügyi központban, mert hamis orvosi igazolásokkal igyekeztek megakadályozni migránsok kitoloncolását.

 • A nap képe: Mondd, hogy csííz!

  A nap képe: Mondd, hogy csííz!

  Sokan úgy gondolják, hogy a természetfotózás egy igen unalmas szakma, hiszen van, hogy órákat, sőt napokat kell várni a megfelelő témára különféle álcákba bújva.

 • Biztonsági alkalmazott lopott az adóhatóságtól

  Biztonsági alkalmazott lopott az adóhatóságtól

  Elfogtak egy húszéves bolgár kiberbiztonsági alkalmazottat, mert vélhetőleg részt vett az adóhatóság elleni hackertámadásban, amelynek során bolgár adófizetők millióinak személyes adatai kerültek illetéktelenek kezébe.