EUR: 355,18 Ft
CHF: 332,57 Ft
2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Külföld

Szeptemberben jön az új Motörhead album

Szeptemberben jelenik meg a Motörhead új albuma, amelyen a brit rockzenekar legjobb feldolgozásai kapnak helyet, egyebek között egy David Bowie-klasszikus eddig sosem hallott Motörhead-verziója.

A banda a honlapján számolt be az Under Cöver című korong érkezéséről. Az albumon szerepel David Bowie időtlen klasszikusa, az 1977-es Heroes eddig publikálatlan feldolgozása, amely egyike volt a banda utolsó közösen felvett számainak.


“Ez egy nagyszerű Bowie-nóta, egyike a legjobbaknak és tudtam, hogy ebből csak jó dolog sülhet ki, ami be is bizonyosodott” – mondta Phil Campbell gitáros, hozzátéve, hogy a banda 2015 decemberében elhunyt frontembere is nagyon szerette az általuk készített változatot.

Az albumon szerepel továbbá a God Save The Queen (Sex Pistols), a Rockaway Beach (The Ramones), a Breaking The Law (Judas Priest) és a Whiplash (Metallica) “motörheadizált” változata is.

Lemmy, polgári nevén Ian Kilmister 2015. december 28-án, hetvenéves korában halt meg Los Angelesben. A zenész a rák egy különösen agresszív formájában halt meg, betegsége rövid lefolyású volt és Lemmy is csak december 26-án, két nappal 70. születésnapja után értesült a diagnózisról.

Alig két héttel később, 2016. január 10-én meghalt David Bowie énekes-dalszerző és producer is. A rákbetegségben elhunyt előadó több mint negyven évet átívelő karrierje során a glam rock, az art rock, a soul, a hard rock, a dance pop, a punk és az elektronikus zene világában is kipróbálta magát.

Kapcsolódó Cikkek