EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Extra

Szeretnék a lányom gyilkosa szemébe nézni

Ma egy éve, hogy a munkából éjjel hazatérő B. Zsófit saját autója halálra zúzta. A fiatal lány az ablakba kapaszkodva próbálta megakadályozni, hogy kocsiját ellopják, ami az életébe került. Sz. Lajos 15 évet kaphat.

A vád szerint részeg, bedrogozott hegedűművész, Sz. Lajos beült a lány kocsijába, majd elindult, amit Zsófi a lehúzott ablakon behajolva próbált megakadályozni. A hegedűs nagy gázzal az árokba hajtott, majd elmenekült a helyszínről, segítségnyújtás nélkül hátrahagyva az autó alatt haldokló lányt.


Zsófi édesanyja, K. Ildikó szerdán az ATV Egyenes beszéd című műsorában könnyeivel küszködve mesélt arról, hogy a mai napig szakember segíti a történtek feldolgozásában, de a fájdalom nem enyhül. Az anya ma sem tudja pontosan, mi történt a lányával, mert a rendőrség a nyomozás érdekében nem árulhatta el. Ildikó sokkos állapotban érkezett a tragédia helyszínére, de hiába szeretett volna odamenni elhunyt lányához, hogy elköszönjön tőle. Azóta minden reggel az ébredés után a miértre próbál választ keresni. Mint mondta, szeretne lánya gyilkosa, Sz. Lajos szemébe nézni, hiányolja a megbánó magatartást. K. Ildikó abban reménykedik, hogy a bíróság igazságos, szigorú és elrettentő ítéletet hoz az ügyben.

„Védencem ellen bódult állapotban elkövetett halált okozó közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelnek vádat. Ha bebizonyosodik a bűnössége, 5-től 15 évig tartó börtönbüntetést kaphat” – mondta a Lokálnak dr. Borsos József ügyvéd.


Sz. Lajos előzetes letartóztatása holnap lejár. Családja abban bízik, hogy a bíróság kiengedi és az ítélethirdetésig házi őrizetben védekezhet.

Lánykérés a börtönben

„Ha beszélőre megyek Lajoshoz, nem hozzuk szóba a tragédiát, de látom rajta, hogy mélyen megbánta a történteket” – magyarázta a hegedűs élettársa, B. Zsanett. – „Szeretem Lajost, hét éve vagyunk együtt. Pár napja megkérte a kezem, én pedig igent mondtam. Ha 15 évig rács mögött marad, akkor is megvárom és férjhez megyek hozzá.”

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek

 • A brit király eltűntnek hitt levele: Olyan, mintha kialudt volna egy fény a családunkból

  A brit király eltűntnek hitt levele: Olyan, mintha kialudt volna egy fény a családunkból

  Szinte mindenki ismeri VI. György brit király történetét (már csak a 4 Oscar-díjas A király beszéde című nagysikerű filmből is, Colin Firth remekbe szabott alakításával), aki annak köszönhetően lett uralkodó, hogy bátyja, VIII. Eduárd a trón helyett inkább a szerelmet választotta. Györgynek pedig nem csupán a monarchia megtépázott hírnevét kellett rendbe hoznia, de a II.

 • Fordulat! Itt tér vissza Joshi Bharat

  Fordulat! Itt tér vissza Joshi Bharat

  Joshi Bharat vezetésével új, saját gyártású műsort indít a LifeTV. Július 20-tól minden hétköznap 17:00-kor kerül képernyőre az Őszintén!

 • Szigorítani kellett az állatmenhelynek a vírus miatt

  Szigorítani kellett az állatmenhelynek a vírus miatt

  A járvány idején is rengeteg kutyus került menhelyre, de sok négylábú talált gazdira is. A Rex Állatszigeten is pörgött az örökbefogadás a karantén alatt, de a szabályokon szigorítani kellett, ugyanis volt olyan, aki csak azért akart állatot tartani, hogyha Magyarországon is bevezetik a kijárási tilalmat, legyen indoka kimozdulni.