EUR: 308,70 Ft
CHF: 267,00 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Sport

Szigorú biztonsági előírások a vizes vb-n

Budapesten két, Balatonfüreden egy szurkolói zónát alakítanak ki a szervezők a pénteken kezdődő 17. vizes világbajnokság alatt, ezek egészen a masters vb zárónapjáig, azaz augusztus 20-ig működnek majd.

Borsa Miklós, a Bp2017 Nonprofit Kft. szóvivője a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a hatalmas kivetítőkkel ellátott, ingyenesen látogatható szurkolói zónákba naponta reggel 9-től estig – az események zárásáig – várják azokat, akik nem jutottak belépőhöz, vagy közösségben szeretnék átélni a vb eseményeit.

“Koncertekkel, színes programokkal, játszóházakkal várjuk az érdeklődőket, hogy a családok minden tagja találjon magának megfelelő elfoglaltságot” – jelentette ki a szóvivő. Hozzátéve, az egyik fővárosi szurkolói zónát a Dagály strand, a másikat a Margitszigeti Atlétikai Centrum területén, míg Balatonfüreden a Tagore sétányon alakítják ki.

Kis Tamás, a Bp2017 Nonprofit Kft. biztonsági vezetője arról beszélt, hogy a szurkolói zónákba és a versenyhelyszínekre érkezők is szigorú biztonsági ellenőrzésekre számíthatnak, ezért mindenkit arra kért, hogy legalább egy órával a megtekinteni kívánt esemény kezdete előtt érjen ki. Kifejtette, nem vihetők be azok a tárgyak, amelyek általában tilosak a sportrendezvényeken, így például esernyő, nagyobb zászlórúd, vagy oda nem illő transzparens. Félliteres vizes vagy üdítős flakont a szurkolói zónákba igen, a versenyek helyszínére azonban nem szabad bevinni, büfé mindenütt működik majd.

“Minden versenyhelyszínen maximális biztonságra törekszünk úgy, hogy ez a legkevesebb kényelmetlenséggel járjon a szurkolók és az akkreditált személyek számára” – fogalmazott a biztonsági vezető, akinek tájékoztatása szerint a szervezők a kapuknál biztosítanak tárolókat, ahol az elvett tárgyakat megőrzik az események végéig. A biztonsági előírásokról szóló részletes tájékoztatást és a házirendet a vb honlapján lehet megtalálni.

Borsa Miklós kitért arra is, hogy a szurkolói zónákban a drukkereknek lesz lehetőségük élelmiszerek vásárlására is, a koncerteken fellépők közül pedig Oláh Gergőt, a Ghymes együttest és Gáspár Lacit említette meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Világliga, Jövünk!

    Világliga, Jövünk!

    Az utolsó mérkőzést már nem is kellett lejátszani a magyar–orosz Davis Kupa-párharcban, hiszen addigra a Fucsovics Márton vezette teniszcsapatunk behozhatatlan előnyre tett szert és 21 év után visszajutottak a világcsoportba.

  • Détári: Három év alatt illene megtanulni magyarul

    Détári: Három év alatt illene megtanulni magyarul

    Détári Lajos a Bors.hu-nak adott nyilatkozatában kicsi odaszúrt Bernd Storck szövetségi kapitánynak. Az egykori világválogatott labdarúgó szerint a német szakember igazán vehette volna a fáradtságot, hogy megtanuljon magyarul.