EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Érd

Színes hetek a Favágó utcában

Nyolc hét, nyolc szín – idén azt találták ki az érdi városi napközis tábor szervezői, hogy minden hét témája egy-egy szín lesz. Hetente százhúsz gyerek vehet részt a Favágó utcában a tartalmas programokon.

Az első hét fehér volt, a kézműves foglalkozások, a kirándulás és a sportolás mellett szemügyre vehették a fiatalok, hol, milyen fehér színű dolgok vannak a környezetünkben. A második hét a citromsárgáé volt – madárhang-felismerő versennyel és papír repülőgépekkel –, utána a barna hét következett, ezen készültek fotóink. A továbbiakban a piros – tűzoltóautó-bemutató –, a kék – rendőrséggel való ismerkedés –, majd a narancssárga hét következik, ez utóbbi nagytétényi múzeumlátogatással. Az utolsó, a nyolcadik hét augusztus 14. és 18. között ibolyaszínű lesz, ezen egyebek mellett mandalarajzolás és tábor körüli túra, sportnap és százhalombattai kirándulás vár a gyerekekre. A kirándulások ingyenesek, fizetni csupán a napi háromszori étkezésért kell.


A kézműves foglalkozásból senki nem akart kimaradni

Nem véletlen, hogy ez a nyári napközis tábor évek óta nagyon népszerű az érdi diákok és szülők körében: a Bolyai János Általános Iskola pedagógusai, akik idén is összeállítói voltak a programoknak, rengeteg érdekességet építettek be a napirendekbe.

Egyebek mellett lesz origamikészítés és rögbimeccs, daltanulás és állathang-felismerés, sárkánykészítés és sárkányeregetés, valamint táborzáró műsor.


Keddenként kapják meg a gyerekek a foglalkozásokhoz szükséges alapanyagokat
Fotók: Novoth Klára

Arra is ügyeltek, hogy minden héten legyen egész napos kézműves foglalkozás, a szerda pedig mindig a kirándulásoké.

Az első hetekben telt ház volt, és sok olyan gyerek is érkezett, aki már tavaly is itt volt. Kizárólag első osztályt már elvégzetteket várnak a különbusszal megközelíthető táborba. Az érdi pályaudvarról minden reggel 7.45-kor induló buszra a Favágó utcai táborig még 11 megállóhelyen lehet felszállni. Visszafelé 15.45-kor indul a járat. Hogy hol kíván a gyerek fel-, illetve leszállni, azt már a jelentkezési lapon meg kell jelölni.

A kész kézműves munkák kiállítása

A város nyári napközis táborába jelentkezni az Intézményi Gondnokságon, a Budai út 14. szám alatt lehet személyesen, vagy e-mailben (gondnoksag@erd.hu) hétfőtől csütörtökig 7.30 és 15.30 között, a térítési díj befizetésével, illetve átutalásával egyidejűleg.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.