2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Érd

Színes hetek a Favágó utcában

Nyolc hét, nyolc szín – idén azt találták ki az érdi városi napközis tábor szervezői, hogy minden hét témája egy-egy szín lesz. Hetente százhúsz gyerek vehet részt a Favágó utcában a tartalmas programokon.

Az első hét fehér volt, a kézműves foglalkozások, a kirándulás és a sportolás mellett szemügyre vehették a fiatalok, hol, milyen fehér színű dolgok vannak a környezetünkben. A második hét a citromsárgáé volt – madárhang-felismerő versennyel és papír repülőgépekkel –, utána a barna hét következett, ezen készültek fotóink. A továbbiakban a piros – tűzoltóautó-bemutató –, a kék – rendőrséggel való ismerkedés –, majd a narancssárga hét következik, ez utóbbi nagytétényi múzeumlátogatással. Az utolsó, a nyolcadik hét augusztus 14. és 18. között ibolyaszínű lesz, ezen egyebek mellett mandalarajzolás és tábor körüli túra, sportnap és százhalombattai kirándulás vár a gyerekekre. A kirándulások ingyenesek, fizetni csupán a napi háromszori étkezésért kell.


A kézműves foglalkozásból senki nem akart kimaradni

Nem véletlen, hogy ez a nyári napközis tábor évek óta nagyon népszerű az érdi diákok és szülők körében: a Bolyai János Általános Iskola pedagógusai, akik idén is összeállítói voltak a programoknak, rengeteg érdekességet építettek be a napirendekbe.

Egyebek mellett lesz origamikészítés és rögbimeccs, daltanulás és állathang-felismerés, sárkánykészítés és sárkányeregetés, valamint táborzáró műsor.


Keddenként kapják meg a gyerekek a foglalkozásokhoz szükséges alapanyagokat
Fotók: Novoth Klára

Arra is ügyeltek, hogy minden héten legyen egész napos kézműves foglalkozás, a szerda pedig mindig a kirándulásoké.

Az első hetekben telt ház volt, és sok olyan gyerek is érkezett, aki már tavaly is itt volt. Kizárólag első osztályt már elvégzetteket várnak a különbusszal megközelíthető táborba. Az érdi pályaudvarról minden reggel 7.45-kor induló buszra a Favágó utcai táborig még 11 megállóhelyen lehet felszállni. Visszafelé 15.45-kor indul a járat. Hogy hol kíván a gyerek fel-, illetve leszállni, azt már a jelentkezési lapon meg kell jelölni.

A kész kézműves munkák kiállítása

A város nyári napközis táborába jelentkezni az Intézményi Gondnokságon, a Budai út 14. szám alatt lehet személyesen, vagy e-mailben (gondnoksag@erd.hu) hétfőtől csütörtökig 7.30 és 15.30 között, a térítési díj befizetésével, illetve átutalásával egyidejűleg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.