2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Szombathely

Szombathelyi siker a Tour de Hongrie prológjának amatőr futamán

A Tour de Hongrie prológja igazi sportcsemegét jelentett június végén a kerékpársport rajongói számára. 6 nap, 10 megye, 11 város és 750+1 kilométer, 18 csapat, 25 ország, 106 kerékpáros – így lehet számokban összefoglalni az idei Tour de Hongrie kerékpárversenyt.

Egy napra ismét a hazai kerékpározás fővárosává vált Szombathely. Fotó: szombathely.hu

A vasi megyeszékhely volt a legelső Tour befutójának helyszíne, a Magyar Kerékpáros Szövetség is itt alakult meg 1889-ben. Egyre szorosabb a verseny a hazai települések közt, hogy a Tour de Hongrie egyik helyszíneként felkerüljenek az országos körverseny térképére, ezért is örömteli, hogy 2015 és 2016 után idén is Szombathelyről indult a mezőny. Napos és viharos időben kerekezték körbe az országot, közben pedig világranglistapontokért is harcolhattak a legjobbak. A vasi prológon egy kilométeres egyéni időfutam során talált gazdára a megkülönböztető mez. A profik előtt 60 amatőr kerékpáros és 6 kerekesszékes versenyző is rajthoz állt. Az amatőrök férfimezőnyében a leggyorsabbnak idén is a szombathelyi Prájczer Péter bizonyult.


Hat kerekesszékes versenyző állt rajthoz Fotó: szombathely.hu

Az eredményhirdetésen Puskás Tivadar polgármester és Koczka Tibor alpolgármester gratulálhatott a legjobbaknak, a nap legeredményesebb versenyzőjének, az ausztrál Scott Sunderlandnek, aki magára ölthette a sárga pólót, és a legjobb magyar biciklistának, Szalontay Sándornak is.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.