2020. július 08., szerda
Ellák

Egyéb Szolnok

Szórakozóhely nyílt a gyaloghíd lábánál

Nincs még két hete, hogy új szórakozóhely nyitotta meg kapuit Szolnokon – mégpedig nem máshol, mint a fiatalok kedvenc nyári találkozóhelyének középpontjában, a Tiszavirág híd lábánál.

A Tisza-part vitathatatlanul a fiatal korosztály kedvenc találkozóhelye, különösen ha a nyári hétvégékről beszélünk. Fokozódott a helyzet azzal, hogy a pár évvel ezelőtti felújítás során a sétány alatti kövezett gát helyére több szakaszon lépcsőzetes partfalat építettek, amely optimális ülőhelyül szolgál a beszélgetni, sok esetben iszogatni vágyóknak. Amíg nincs hangoskodás vagy rendbontás, addig ez rendben is van, az ilyen nyáresti hétvégék után felhalmozódott szemét viszont sokakból nemtetszést vált ki hétről hétre.


Ez a helyzet most változni látszik, június 24-én ugyanis megnyílt a Dokk Terasz, amely a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. és a Városi Diákok Tanácsa közös ötleteként valósult meg és a nyári szünet idején működik a gyaloghíd lábánál. Ne egy hagyományos szórakozóhelyet képzeljünk el: a Dokk Terasz inkább egy kis part menti büfé, ahol összegyűlhet a fiatalság, ahol beszélgethetnek, lazulhatnak, ehetnek-ihatnak. A kinti teraszos részen a vendégeket raklapokból összetákolt asztalok és ülőhelyek várják, melyeket az ÉPFA tanulói készítettek és dekoráltak ki mindenféle színnel – a fiatalos hangulat tehát adott.

Fotó: Lokál Extra

A Dokk Terasz üzemeltetését a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. biztosítja, ami jó hír a környéken lakóknak: a cégnek ugyanis a környék tisztaságának megóvása, a rend biztosítása és a terület őrzése is feladata.

Kapcsolódó Cikkek