2020. január 28., kedd
Károly, Karola

Egyéb Ózd

Szűrés, mozgás, Deák Bill – egészségnap volt Ózdon

Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának keretében rendezte meg az Almási Balogh Pál Kórház Egészségfejlesztési Irodája az idei egészségnapot.

Az eseményen szinte mindenfajta szűrési lehetőség volt, amiért máskor sorban kell állni, sorszámért kell tolongani. A város Vasvár úti nagyparkolójában mértek vérnyomást, de lehetett kérni kardiológiai, szemészeti, vénáselégtelenség-, tüdőgyógyászati és hallásvizsgálatot, de akár készíthettek a programba bekapcsolódók vastagbéldaganat- vagy tejcukor-érzékenység-tesztet is. A lista korántsem teljes, mert további egészségkárosodásokról is információt kaphattak az állapotukra kíváncsi résztvevők. Közben a színpadon zajlottak a programok, amelyek középpontjában a mozgás volt. A bemelegítő torna, az Erica-C tánccsoport fellépése, majd végezetül Deák Bill Gyula blueskirály produkciója tömegeket vonzott.


Fotó: Lokál
Képalá: A szűrések széles skáláját vonultatták fel a szervezők

„Újra itt volt a nagy »öreg«, a hazai blues egyik legendás alakja. Személyisége, hangja, dalban megfogalmazott életérzése több generációnak is meghatározó volt. Élőben hallani őt mindig katartikus élmény. Egy végtelenül közvetlen, természetes EMBER járt ma közöttünk” – írta az esemény után közösségi oldalán Riz Gábor országgyűlési képviselő.

Fotó: Lokál
Képalá: Deák-Bill Gyula kedélyesen társalgott dr Bélteczki János kórházi főigazgatóval (balra) és Riz Gábor országgyűlési képviselővel

Kapcsolódó Cikkek