EUR: 355,17 Ft
CHF: 332,65 Ft
2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Egyéb Veszprém

Táborral és meleg étellel készült a nyárra az önkormányzat

Az önkormányzat idén is biztosítja a rászoruló gyermekek részére az ingyenes szünidei étkeztetést, ha azt a szülők igényelték.

Némedi Lajos alpolgármester csütörtökön a Deák Ferenc Általános Iskola menzáján tartott sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a törvény értelmében az önkormányzatnak kötelező biztosítania a hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére az ingyenes étkezést a nyári szünetben legalább 43 napon. Mint mondta, a város az elvárásnál jóval tágabb körre terjesztette ki a szolgáltatást, így azt minden, rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermek jogosult igénybe venni: Veszprémben összesen 231 fő. A családokat a rendszeres gyermekvédelmi támogatás megítélésekor tájékoztatták a lehetőségről, ennek alapján jelezhették, hogy igénylik-e a szünidei étkeztetést. A lehetőséggel 2017-ben 18 gyermek él.


Némedi Lajos a Deák iskola menzáján számolt be a szünidei gyermekétkeztetésről (fotó: Domján Attila)

Az alpolgármester kifejtette: a nyári szünetben június 19. és augusztus 16. között működik a szünidei gyermekétkeztetés a Deák iskolában, ahol a Bakonygaszt készíti az ebédet. Hozzátette: az évközi – őszi, téli és tavaszi – szünetekben is minden munkanapon biztosítják a lehetőségeket. Minderre az önkormányzat a költségvetésben 2,2 millió forintot tervezett, amit szükség esetén természetesen növelnének. Erre azonban várhatóan nem lesz szükség, az igénylők kis száma miatt valószínűleg nem merül ki a keret.

Kézműves foglalkozások, sportolási lehetőségek, kirándulások várják a gyerekeket a táborban (fotó: Domján Attila)

Nemcsak a nyári gyermekétkeztetés, hanem az önkormányzati tábor is a Deák iskolában található az idén. A kirándulásokkal, kulturális programokkal, sportolási lehetőségekkel színesített tábort június 26. és július 29. között szervezik meg.


Kapcsolódó Cikkek