EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb Veszprém

Táborral és meleg étellel készült a nyárra az önkormányzat

Az önkormányzat idén is biztosítja a rászoruló gyermekek részére az ingyenes szünidei étkeztetést, ha azt a szülők igényelték.

Némedi Lajos alpolgármester csütörtökön a Deák Ferenc Általános Iskola menzáján tartott sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a törvény értelmében az önkormányzatnak kötelező biztosítania a hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére az ingyenes étkezést a nyári szünetben legalább 43 napon. Mint mondta, a város az elvárásnál jóval tágabb körre terjesztette ki a szolgáltatást, így azt minden, rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermek jogosult igénybe venni: Veszprémben összesen 231 fő. A családokat a rendszeres gyermekvédelmi támogatás megítélésekor tájékoztatták a lehetőségről, ennek alapján jelezhették, hogy igénylik-e a szünidei étkeztetést. A lehetőséggel 2017-ben 18 gyermek él.


Némedi Lajos a Deák iskola menzáján számolt be a szünidei gyermekétkeztetésről (fotó: Domján Attila)

Az alpolgármester kifejtette: a nyári szünetben június 19. és augusztus 16. között működik a szünidei gyermekétkeztetés a Deák iskolában, ahol a Bakonygaszt készíti az ebédet. Hozzátette: az évközi – őszi, téli és tavaszi – szünetekben is minden munkanapon biztosítják a lehetőségeket. Minderre az önkormányzat a költségvetésben 2,2 millió forintot tervezett, amit szükség esetén természetesen növelnének. Erre azonban várhatóan nem lesz szükség, az igénylők kis száma miatt valószínűleg nem merül ki a keret.

Kézműves foglalkozások, sportolási lehetőségek, kirándulások várják a gyerekeket a táborban (fotó: Domján Attila)

Nemcsak a nyári gyermekétkeztetés, hanem az önkormányzati tábor is a Deák iskolában található az idén. A kirándulásokkal, kulturális programokkal, sportolási lehetőségekkel színesített tábort június 26. és július 29. között szervezik meg.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.