EUR: 312,89 Ft
CHF: 275,82 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Egyéb Dunaújváros

Támogatást kapnak a gyerekek a várostól

Mintegy kétszáz gyermek ingyenes nyári étkezését biztosítja és iskolakezdési támogatást nyújt Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata az idén – erről sajtótájékoztatón számolt be Cserna Gábor polgármester és dr. Sürü Renáta jegyző. 

Az általános és középiskola első osztályát kezdő diákok családja jogosult arra a támogatásra, amelyet az önkormányzat biztosít. A jogosultak körét rendelet rögzíti, amely szerint ha az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 85 500 forintot, a gyermekét egyedül nevelő szülő esetében pedig a 99 750 forintot, igényelhetik az egyszeri, 15 ezer forintos támogatást.


Kecskemét, 2014. november 28.
Egy diák ebédel a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában 2014. november 28-án, ahol az új előírásoknak megfelelően elkészített menüt kaptak a gyerekek. Jövő éve január 1-jétől életbe lép az új közétkeztetési rendelet, amely szabályozza a só, cukor, maximális mennyiségét a közétkeztetésben, továbbá több zöldség, gyümölcs és hús lesz a menükben.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

A kérelmezés határideje október 2-a, 16 óra. Az egyetlen feltétel egy formanyomtatvány kitöltése. Az idén a város hárommillió forintot különített el erre a célra, a nyári szünetben ingyenes étkezést is biztosít a rászoruló gyermekek számára.

Kapcsolódó Cikkek