EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Dunaújváros

Támogatást kapnak a gyerekek a várostól

Mintegy kétszáz gyermek ingyenes nyári étkezését biztosítja és iskolakezdési támogatást nyújt Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata az idén – erről sajtótájékoztatón számolt be Cserna Gábor polgármester és dr. Sürü Renáta jegyző. 

Az általános és középiskola első osztályát kezdő diákok családja jogosult arra a támogatásra, amelyet az önkormányzat biztosít. A jogosultak körét rendelet rögzíti, amely szerint ha az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 85 500 forintot, a gyermekét egyedül nevelő szülő esetében pedig a 99 750 forintot, igényelhetik az egyszeri, 15 ezer forintos támogatást.


Kecskemét, 2014. november 28.
Egy diák ebédel a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában 2014. november 28-án, ahol az új előírásoknak megfelelően elkészített menüt kaptak a gyerekek. Jövő éve január 1-jétől életbe lép az új közétkeztetési rendelet, amely szabályozza a só, cukor, maximális mennyiségét a közétkeztetésben, továbbá több zöldség, gyümölcs és hús lesz a menükben.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

A kérelmezés határideje október 2-a, 16 óra. Az egyetlen feltétel egy formanyomtatvány kitöltése. Az idén a város hárommillió forintot különített el erre a célra, a nyári szünetben ingyenes étkezést is biztosít a rászoruló gyermekek számára.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.