2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb IV.kerület

Te hogyan képzeled el Újpestet 2074-ben?

Wintermantel Zsolt polgármester saját Facebook-oldalán hirdetett rajzpályázatot gyerekeknek. Július végéig lehet beküldeni olyan munkákat, amelyek azt mutatják be, hogyan nézhet ki Újpest 57 év múlva. A polgármester kedvenc regényéből merítette az ötletet.

„Gyermekkorom egyik kedvenc könyve Fehér Klára Földrengések szigete című regénye. Sci-fi a javából, amelyben Magyarország fővárosa a Balaton déli partján húzódó gigapolisz és annak egyetemvárosa. Vannak benne mindenféle futurisztikus járművek, ketyerék, és természetesen a tudomány is rettentő nagyot fejlődött” – írja a polgármester a közösségi oldalon, ahol hozzáteszi, a másik ötletadó egy olyan blog, amely azt mutatja be, hogyan képzelték el a gyerekek 1960-ban 2017-et.

Így képzelték el 1960-ban a gyerekek 2017-et (fotó: szeretlekmagyarorszag.hu)

A rajzokat július 31-ig lehet elküldeni a [email protected] címre. Wintermantel Zsolt így jelölte meg a témát: „Te hogyan képzeled el a városunkat 57 év múlva, azaz 2074-ben? Már csak azért is érdekel, mert én akkor épp 102 éves leszek, úgyhogy vagy meglátom, igazatok volt-e, vagy nem.”
Az ujpest.hu tájékoztatása szerint a beérkezett rajzokat a polgármester feltölti a Facebook-oldalára, és a három legtöbb lájkot összegyűjtő alkotás készítője VIP-belépőt kap a családjával a Városnapok egy-egy napjára.


Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Javult, de nem az igazi

  Javult, de nem az igazi

  Némileg csökkent a szálló por okozta légszennyezettség, de így is az ország nagy részén kifogásolt a levegőminőség – jelentette be a hétvégén a tisztifőorvos, aki szombaton a Facebook-oldalán azt írta: kifogásolt a levegő minősége huszonhét településen.