EUR: 323,21 Ft
CHF: 290,10 Ft
2019. június 20., csütörtök
Rafael

Egyéb IV.kerület

Te hogyan képzeled el Újpestet 2074-ben?

Wintermantel Zsolt polgármester saját Facebook-oldalán hirdetett rajzpályázatot gyerekeknek. Július végéig lehet beküldeni olyan munkákat, amelyek azt mutatják be, hogyan nézhet ki Újpest 57 év múlva. A polgármester kedvenc regényéből merítette az ötletet.

„Gyermekkorom egyik kedvenc könyve Fehér Klára Földrengések szigete című regénye. Sci-fi a javából, amelyben Magyarország fővárosa a Balaton déli partján húzódó gigapolisz és annak egyetemvárosa. Vannak benne mindenféle futurisztikus járművek, ketyerék, és természetesen a tudomány is rettentő nagyot fejlődött” – írja a polgármester a közösségi oldalon, ahol hozzáteszi, a másik ötletadó egy olyan blog, amely azt mutatja be, hogyan képzelték el a gyerekek 1960-ban 2017-et.

Így képzelték el 1960-ban a gyerekek 2017-et (fotó: szeretlekmagyarorszag.hu)

A rajzokat július 31-ig lehet elküldeni a [email protected] címre. Wintermantel Zsolt így jelölte meg a témát: „Te hogyan képzeled el a városunkat 57 év múlva, azaz 2074-ben? Már csak azért is érdekel, mert én akkor épp 102 éves leszek, úgyhogy vagy meglátom, igazatok volt-e, vagy nem.”
Az ujpest.hu tájékoztatása szerint a beérkezett rajzokat a polgármester feltölti a Facebook-oldalára, és a három legtöbb lájkot összegyűjtő alkotás készítője VIP-belépőt kap a családjával a Városnapok egy-egy napjára.


Kapcsolódó Cikkek