EUR: 324,11 Ft
CHF: 292,14 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Egyéb

Temetőben bujkált a tiszalöki késelő

Ismét találkozott tiszalöki támadójával és szembesült az átélt borzalmakkal Gaál Andrea, a háromgyermekes édesanya. A nyomozók a helyszíni szemle miatt vitték vissza a késelő Sz. Zsoltot az asszony Kossuth utcai házába, hogy mutassa meg: hogyan rúgta be az ablakot, szúrta meg volt élettársát és annak három gyerekét.

Miközben Sz. Zsolt, a tiszalöki késelő előzetes letartóztatásba került, kiengedték a kórházból a legnagyobb gyereket, a 18 éves Andit. Ő az édesanyjával egy ismerősüknél húzza meg magát. Öccsét, Jancsikát az asszony elvált édesapja vette magához.


Sz. Zsolt a helyszíni kihallgatásán a kés helyett egy zöld tárggyal a kezében mutatta meg mit is csinált (Fotó: police.hu)

– Tegnap telefonon riasztottak a rendőrök, hogy azonnal menjek haza, mert kezdődik a helyszínelés. Azt sem tudtam, mi az – idézte fel a történteket Gaál Andrea, a megkéselt anya. – Amikor a házunk előtt megláttam a volt élettársamat, vissza akartam fordulni. Eszembe jutott a hajnali vérengzés, rám tört a halálfélelem, amikor Zsolt megmutatta, hogyan támadt rám, szúrta belém a kést és rugdosta a fejemet. Azután Zsolt a nyomozóknak elmondta, hogy a támadás után futva menekült, átúszta a Tiszát, és futott tovább, csak a negyedik faluban, Prügyön állt meg. Ott öt napig a temetőben húzta meg magát, majd szintén a folyón keresztül úszva hazament az anyjához – folytatta.

Andreának úja át kellett élnie a borzalmakat

Mint azt a Lokál megírta, a nyomozók épp akkor fékeztek le a késelő otthona előtt, amikor a munkából megérkező édesanyja kinyitotta a kaput. Együtt léptek be a ház ajtaján, ahol Sz. Zsolt átöltözve, felállva várta az anyját. A késelő úgy meglepődött, hogy eszébe sem jutott a menekülés. A bíróság több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt előzetes letartóztatásba helyezte. Sz. Zsolt a helyszíni kihallgatáson azzal védekezett, hogy csak meg akarta beszélni Gaál Andreával, hadd éljen együtt a 15 éves kislányával, Vanesszával. De arra nem tudott válaszolni, hogy miért hajnalban kérte az anya áldását, és miért vitt magával kést.


– Dehogy akart beszélni velem Zsolt, egyből nyakon szúrt, esélyem sem volt védekezni. A kislányomat, Vanesszát, aki miatt Zsolt a vérfürdőt rendezte, még kórházban ápolják. Ő olyan súlyos lábsérülést szenvedett, hogy az is kétséges, fog-e még valaha járni – mondta a Lokálnak Gaál Andrea. Eközben Sz. Zsolt édesanyja, Margit kitart a fia mellett.

Margit hitelt vesz fel, hogy fiának ügyvédet fogadhasson

– Minden gondolatom a fiam körül forog, ő mindig nyugodt, segítőkész volt. Szerintem provokálták, ez válthatta ki belőle az indulatot. A műanyaggyárban dolgozom, spórolt pénzem nincs, ezért hitelt kell fölvennem, hogy felfogadjak egy jó ügyvédet – kesergett Margit.

Kapcsolódó Cikkek