2020. július 08., szerda
Ellák

Külföld

Terrorpánik a bécsi metróban! Robbantani akartak a migránsok

Az U1-es metrón akart robbantani két arab migráns férfi – olvasható az osztrák rendőrség hétfőn kiadott közleményében. A hatóságok nagy erőkkel keresik a merénylet végrehajtására készülő bevándorlókat.

Az eset még július 17-én történt, ám a sikeres nyomozás érdekeire hivatkozva, csak most hozták nyilvánosságra a részleteket. Az osztrák rendőrség két “arabul beszélő férfit” keres, a körözést már kiadták. A merényletet forraló terroristákat egy turistapár buktatta le, amikor meghallotta, hogy a két idegen arról beszélget, hogy öt percen belül robbantani fognak a metrón.


Szerencsére az utazó pár arabul is értett, így azonnal értesíteni a rendőrséget. A bejelentés után a szerelvényt azonnal megállították a Reumannplatz megállónál és átvizsgálták a hatóságok, de sem gyanús embert, sem veszélyes tárgyat nem találtak.  A biztonsági kamerák felvételeiből azonban hamar kiderült a migráns arabok kiléte, akiknél egy gyanús csomag is volt.

Egyikük 30-35 év körüli, fekete hajú, feltehetőleg arab, a másik 50-55 éves, arabul beszélő, barna hajú férfi. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz — írja a Kronen Zeitung.

Kapcsolódó Cikkek