EUR: 325,94 Ft
CHF: 293,98 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Győr

Tigrispitonnal bővült az állatkert

Eddig is volt tigrispiton a Xantus János Állatkertben, ám nemrég egy óriási társbérlőt kapott a két albínó kígyó.

Az új lakó színe ugyan átlagos, de méreteiben kitűnik társai közül: átmérője ugyanis meghaladja a fél métert, hossza pedig több mint 5,4 méter. Hatalmas fejét magasra tartva figyeli meg környezetét, ekkor látszanak csak igazán impozáns méretei.


A hatalmas tigrispiton már látható a Xantus János Állatkertben
Fotó: Xantus Állatkert

A tigrispitonok a legnagyobb méretű óriáskígyók közé tartoznak. Hosszuk a 10 métert is elérheti. Többek között Kína déli részén, illetve Thaiföld, Kambodzsa, Malajzia területein őshonosak. Színük krémfehér, barna mintázattal, de előfordulnak albínó egyedek is. Napjaik nagy részét a fákon töltik, innen is vadásznak, elsősorban kisebb emlősökre. A nagyobb példányok azonban gyakran elejtik a szarvasokat és a majmokat is. Az óriáskígyókra jellemző módon nem méreggel, hanem erős szorításukkal ölik meg áldozataikat. Egy kiadósabb zsákmány elfogyasztása után hosszú ideig nem táplálkoznak, a leghosszabb eddig ismert időtartam két év volt. Nagy tömegük ellenére elég fürge állatok, és emellett iszonyú erővel rendelkeznek. Kitűnő úszók, akár 30 percig is képesek a víz alatt tartózkodni. A tigrispiton veszélyeztetett faj, mivel dekoratív bőre miatt szívesen vadásszák. A törvény alapján veszélyes állatnak minősül, ezért tartásához engedély szükséges.

Aki szeretné élőben is látni a gigantikus kígyót, az mindenképpen látogasson el a győri állatkertbe, hiszen számos más állat mellett most már az új lakó is megtekinthető.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.