EUR: 336,14 Ft
CHF: 313,10 Ft
2020. január 17., péntek
Antal, Antónia

Belföld

Tiszalöki késelő – Bosszút esküdött a lányok apja

Másodszor viselkedtek hősként a tiszalöki kamaszlányok, akiket szerdán hajnalban anyjukkal együtt összeszurkált Szentesi Zsolt. A Lokál megtudta: pár hónapja a nő exélettársa, aki annak 15 éves lányát is megrontotta, fejszével támadt az asszonyra, akinek életét akkor is Andrea és Vanessza mentette meg. Az anya megszólalt lapunknak.

Túl van az életveszélyen – bár tegnap még egy műtétet hajtottak végre rajta – az a 18 éves lány, aki húgával próbálta megvédeni az édesanyját tiszalöki otthonukban. Mint a Lokál megírta, Szentesi Zsolt kedd hajnalban betörte a család otthonának ablakát, és rögtön volt élettársára támadt.


– Meglátogattam a kórházban a gyerekeimet. A nagyobbik lányomat, Andit megműtötték, túl van az életveszélyen. Már felült az ágyban, járkált volna, de szerencsére a vele egy kórteremben fekvő édesanyja nem engedte. A húgára, Vanesszára még vár egy beavatkozás – mondta a Lokálnak Balogh János. – Kiderült, Zsolt a volt feleségem nyakába és a lábába döfte a kést, majd amikor a földre került, a fejét rugdosta. Hősként viselkedtek a lányaim. Miközben próbálták védeni az anyjukat, Andi hátát és mellkasát, míg Vanessza lábát érték szúrások.

Az édesapa szerint sejteni lehetett, hogy Szentesi ismét a családjára támad, hiszen márciusban a távoltartási végzés ellenére már rátört a volt élettársára. Akkor fejszével törte be az ablakot, majd fojtogatni kezdte az asszonyt. A két nagyobbik gyerek rángatta le róla, ők mentették meg az anyjuk életét.


– Többször kértem a gyámhatóságtól, tegyenek valamit, mert veszélyben vannak a gyerekeim. Az ügyintéző még jegyzőkönyvet sem vett fel, csak azt mondta, majd szól az illetékesnek – panaszkodott a megrendült apa. – Amíg Zsolt szabadlábon van, a családom nincs biztonságban. Üzenem neki, jobban jár, ha a rendőrség kapja el, mert ha az én kezembe kerül, azt megemlegeti.

Megszólalt a Lokálnak G. Andrea, az összeszurkált anya is. Cáfolta, hogy megengedte volna Zsoltnak, hogy együtt éljen náluk Vanesszával.

– Azt hittem, elájulok, amikor Zsolt elém állt, miközben Vanessza iskolában volt, hogy a lányom tőle vár gyereket és szeretnének itt lakni nálunk és akkor én nevelhetném a gyereküket – háborog még most is Andrea, aki azt kérte, hogy ne mutassuk az arcát.

A Lokál megkereste az ügyben illetékes Tiszavasvári Járási Hivatal vezetőjét, aki azt felelte, küldjük el a kérdéseinket, majd válaszolnak rá.

A rendőrség egyelőre nem bukkant az exélettársát, megrontott nevelt lányát és annak testvéreit is összeszurkáló Szentesi Zsolt nyomára. Úgy tudjuk azonban, hogy a nyomozók már azt találgatják, vajon élve bukkannak-e a gyanúsítottra, vagy azért nem találják, mert szörnyű tette miatt kárt tett magában.

Nem mehetnek az elátkozott házba

Balogh János megfogadta, amíg Szentesi Zsolt nem kerül rács mögé, nem engedi vissza az elátkozott házba a gyerekeit. Ott most minden csupa vér és üvegszilánk, se a rozoga ajtó, se az ablak nem képes ellenállni az újabb támadásnak.

Levélben zaklatta Vanesszát a férfi

A Lokál hozzájutott néhány levélhez, amelyeket a férfi anyja szerint Zsolt Vanesszának írt, és amelyekből kiderül, hogy a férfi azután is üldözte szerelmével a 15 éves kislányt, hogy kiderült: a lány egy hozzá korban jobban illő fiúval jár. „Senkinek semmi köze hozzá, hogy mi együtt vagyunk, még a családsegítőnek sem” – írta Zsolt június 27-én. „Ha te felvállalod, hogy együtt vagyunk, hidd el, mindenki bele fog törődni” – könyörgött a felnőtt férfi 15 éves szerelmének.

Kapcsolódó Cikkek