2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Debrecen

Tizedik születésnapját ünnepli a Campus Fesztivál

A július 19-től 23-ig tartó „kis jubileum” apropóján tartott sajtótájékoztatón nagyszerű fellépőkről, ragyogó programokról, világsztárokról, hazai kedvencekről hallhattunk. Az ország egyetlen „okos” fesztiválján a nulladik naptól jelen lesz a Debreceni Egyetem, 2000 négyzetméteren várják a fesztiválozókat.

Bács Zoltán kancellár elmondta: valóságos interdiszciplináris helyszín lesz, ahol az agrártudománytól az orvosláson keresztül a természet- és társadalomtudományokig minden szegmens bemutatkozik. A szervezők szerint idén a résztvevők száma akár százezret is elérheti. Kósa Lajos országgyűlési képviselő kiemelte: Debrecennek nagyon hiányzott egy ilyen komoly rendezvény, amelyet az országban talán az egyik legszínvonalasabb helyszínen, ragyogó infrastrukturális környezetben rendeznek. Barcsa Lajos alpolgármester a fesztiválnak a turizmusra kifejtett pozitív hatásait emelte ki. – A debrecenieknek is egy nagyon fontos találkozási pont a Campus Fesztivál, melyen idén több intézmény is képviselteti magát: a Csokonai Színház, a Méliusz Könyvtár, avagy éppen a Debreceni Művelődési Központ is – tette hozzá az alpolgármester.MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Idén a nulladik naptól biztosítják éjszakai menetrenddel a fesztiválozók hazajutását. Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató felidézte a kezdeteket, beszélt az új helyszínről, ahol figyelembe vették a környezeti tényezőket is, kiemelte, hogy a rendezvény a szervezők, a Debreceni Egyetem, a városlakók és a sajtó munkatársainak együttműködésével valósulhat meg ilyen magas színvonalon. – Olyan összefogás ez, amely talán más városban így létre sem jöhetne – összegzett.

Most először lesz körbejárható a stadion területe, fontos szempont, hogy könnyen megközelíthető, biztonságos helyen rendezik a fesztivált, maga a stadion is egy védett hely, ahol rossz idő esetén húszezer ember is fedél alá húzódhat. Süli András programigazgató a Campus Fesztivál nemzetközi hírnevéről beszélt. Elmondása szerint a világsztárok profi fogadtatásának nagy híre van, így számos fellépő szívesen érkezik Debrecenbe. A fesztivál nemzetközi elismerést is kapott, az EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) legmagasabb szintű minősítését nyerte el, ami a minőségi zenei felhozatalnak, a kulturális tartalomnak köszönhető.


A fergeteges hangulat idén is garantált
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A programigazgató a fesztivál applikációjára, a Campus 2017-re is felhívta a figyelmet, melyben minden információ megtalálható. Rózsa Sándor, az OTP Bank Nyrt. ügyvezető igazgatóhelyettese elmondta, 2007 óta támogatói a fesztiválnak, fontosnak tartják, hogy a fiatalok színvonalas zenei programok mellett bankjuk  sokszínűségét is megtapasztalják. Tíz év alatt több mint 530 ezer látogatót vonzott a fesztivál, szerelmek szövődtek, melyből házasságok születtek. A Campus Fesztivál lesz a helyszíne egy világpremier előtti bemutatónak is: itt kerül először a nyilvánosság elé Rubik Ernő új kockája, a kockaemberke. A sajtótájékoztatón a Tankcsapda, a Paddy and the Rats, a Honeybeast tagjai, valamint Ganxsta Zolee és Azurák Csaba is jelen voltak.

Kapcsolódó Cikkek