EUR: 318,76 Ft
CHF: 271,78 Ft
2018. május 21., hétfő
Konstantin

Extra

Tizenkét év után új saját anyaggal jelentkezik a Rolling Stones

Tizenkét év után új, saját szerzeményeket tartalmazó lemezen dolgozik a Rolling Stones – árulta el Keith Richards egy a YouTube-on feltett kérdésre válaszolva.

Egy rajongói fórumon tették fel neki a kérdést, hogy a blues-feldolgozásokat tartalmazó, 2016-os Blue and Lonesome sikere tovább inspirálja-e őket arra, hogy visszatérjenek a stúdióba és újabb felvételeket készítsenek. Keith Richards azt a választ adta: “igen, valójában nagyon, nagyon hamar”.


A Rolling Stones az elmúlt tíz évben számos koncertet adott, a 2005-ös A Bigger Bang című lemez óta azonban nem jelentetett meg saját anyagot tartalmazó stúdióalbumot. Tavaly Blue And Lonesome címmel dobtak piacra egy bluesfeldolgozásokat tartalmazó lemezt.

Richards a YouToube-csatornán elmondta, új anyagon dolgoznak és azon gondolkoznak, “milyen irányba induljanak el”. Hozzátette: “az új darabok felvétele energialöketet ad a zenekarnak”.

Richards kitért arra is, hogy meglepődtek a Blue and Lonesome nagy sikerén. A blues-feldolgozások esetleges folytatásáról azt mondta, nem gondolja, hogy azonnal belevágnak, de nem telne semmibe még több olyan anyagot csinálni. Kiemelte: nagyon szórakoztató volt a felvételek készítése és “sok van még ott, ahonnan az jött”.

A hónap elején Skepta brit sztárrapper posztolt egy fotót az Instagram oldalán, amelyen a Rolling Stones frontembere, Mick Jagger társaságában látható egy stúdióban. A Rolling Stones több mint ötven éve tartó karrierje során számos sztárral dolgozott együtt, hip-hop előadóval azonban még nem. Az együttműködésről eddig nem közöltek információkat.

A zenekar nem hanyagolja el az élő fellépéseket sem: szeptemberben és októberben európai turnéra indulnak.

Kapcsolódó Cikkek