EUR: 308,13 Ft
CHF: 265,89 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Belföld

Több étel jutott a magyarok asztalára

Három százalékkal több élelmiszer jutott egy magyarra 2015-ben, mint egy évvel korábban – írja pénteki kiadásában a Magyar Nemzet a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva.

Az egy főre jutó összes élelmiszer 667 kilogramm volt éves szinten, ami fejenként naponta csaknem két kilogramm élelmiszernek felel meg.

Nem egyformán bővült azonban minden élelmiszercsoport, sőt, volt, amiből csökkent a kínálat. Gabonafélékből és a burgonyából például kevesebb jutott a boltokba, a hús, a hal- és a tejfogyasztás viszont az átlagnál nagyobb mértékben nőtt, vagyis a drágább élelmiszerek fogyasztása nőtt nagyobb mértékben, míg az olcsó ételek kevésbé voltak népszerűek.

Nőtt ugyanakkor a cukorfogyasztás is, miközben gyümölcsből nem kellett több, mint az előző évben – olvasható az újságban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán: Aggasztó az álláspontok különbözősége Brüsszellel

    Orbán: Aggasztó az álláspontok különbözősége Brüsszellel

    Bizonyos kérdésekben aggasztó az álláspontok különbözősége a visegrádi országok és az Európai Bizottság között, ennek dacára eredményes volt a szerda esti munkavacsora a brüsszeli testületet vezető Jean-Claude Junckerrel, van rá esély, hogy javuljon az együttműködés a felek között – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozója után.