EUR: 323,95 Ft
CHF: 287,88 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Belföld

Több étel jutott a magyarok asztalára

Három százalékkal több élelmiszer jutott egy magyarra 2015-ben, mint egy évvel korábban – írja pénteki kiadásában a Magyar Nemzet a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva.

Az egy főre jutó összes élelmiszer 667 kilogramm volt éves szinten, ami fejenként naponta csaknem két kilogramm élelmiszernek felel meg.

Nem egyformán bővült azonban minden élelmiszercsoport, sőt, volt, amiből csökkent a kínálat. Gabonafélékből és a burgonyából például kevesebb jutott a boltokba, a hús, a hal- és a tejfogyasztás viszont az átlagnál nagyobb mértékben nőtt, vagyis a drágább élelmiszerek fogyasztása nőtt nagyobb mértékben, míg az olcsó ételek kevésbé voltak népszerűek.

Nőtt ugyanakkor a cukorfogyasztás is, miközben gyümölcsből nem kellett több, mint az előző évben – olvasható az újságban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vonat gázolt halálra egy férfit Siófokon

  Vonat gázolt halálra egy férfit Siófokon

  Vonat gázolt halálra egy segédmotoros kerékpárt toló férfit péntek délután Siófokon, egy vasúti átjárónál – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

 • Szijjártó: Magyarország bajor barátainak is köszönheti sikerét

  Szijjártó: Magyarország bajor barátainak is köszönheti sikerét

  A magyarok nagyon sokat dolgoztak és imádkoztak, hogy hazájuk ismét sikeres és büszke ország legyen, és küzdelmeiket nem tudták volna sikeresen megvívni, ha nincsenek barátaik, és nincsenek bajor barátaik – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Münchenben a magyar főkonzulátus új épületének avató ünnepségén.

 • Az ország összes börtönében razziát tartott a büntetés-végrehajtás

  Az ország összes börtönében razziát tartott a büntetés-végrehajtás

  Biztonsági vizsgálatot tartott az ország összes börtönében a büntetés-végrehajtás a rendőrség és az adóhatóság támogatásával. Több mint négyezer zárkát és csaknem 17 ezer fogvatartottat ellenőriztek – tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) pénteken az MTI-t.