2019. július 20., szombat
Illés

Külföld

Több hegymászó is életét vesztette az Alpokban

Holtan találták azt a két japán hegymászót, akik pénteken tűntek el a svájci Alpokban. Egy osztrák hegymászó is lezuhant a Mont Blanc csúcsáról leereszkedés közben – jelentették be vasárnap a svájci és a francia hatóságok.

A két japán hegymászó, egy 73 éves férfi és egy 55 éves nő a 4107 méter magas Mönch csúcs közelében zuhant le, ez a hegycsúcs az egyik legnépszerűbb a svájci Alpokban az Eiger és a Jungfrau mellett.


A japán férfi és nő még péntek reggel indult el a Mönch megmászására, és amikor nem tértek vissza szálláshelyükre a hegyimentők kutatásukra indultak, a rossz idő ellenére még helikopterrel is felszálltak,. Holttestükre szombat reggel bukkantak. A hatóságok vizsgálják, miért zuhantak le a hegycsúcsról – közölte a berni rendőrség.

A 65 éves osztrák férfi Európa legmagasabb csúcsát mászta meg, amikor leereszkedés közben mintegy 200-250 métert zuhant, és belehalt sérüléseibe. Két barátja kíséretében volt, akiket a mentőalakulatok segítettek le a völgybe.

Kapcsolódó Cikkek

 • Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű és mértékű a dachsteini gleccserolvadás. Azonnali klímavédelmi intézkedésekre van szükség – állapította meg egy helyszíni szemle után Runi Anschober környezetvédelemért felelős felső-ausztriai politikus.

 • Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  “Ellopták”, más szerző nevével használták fel a tettes novelláját, és ezért gyújthatta fel azt a kiotói filmstúdiót, amelynek lángoló épületében 33 ember lelte halálát, tíz pedig súlyosan megsérült – írta pénteken a japán sajtó.

 • Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Elképesztő indulattal ütötte nővére fejét egy baseballütővel egy 18 éves afgán fiú, aki azért rontott a 20 éves lányra Stuttgart egyik vasútállomásán, mert a lány nem azt a férfit szerette, akit az iszlám törvénykezés szerint élő családja szánt neki.