2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Ózd

Több kilométer uborka termett

Négyezer-ötszáz méter hosszú uborkaültetvényen érik a termés Hangonyon, amit napi rendszerességgel, folyamatosan szednek a közmunkások. Ezekben a hetekben segítséget kaptak, mert dolgoznak az uborkaszüreten a diákmunkát vállaló fiatalok is.

A betakarítást végzők a nyári meleg miatt úgy döntöttek, reggel öt órakor kezdik a műszakot, így csökkentve az ültetvényen töltött meleg órák számát. Kétnaponta szállítja el a jó minőségű uborkát üzleti partnerük, akik biztosították a termesztéshez szükséges öntöző- és válogatóberendezéseket. Kovács Szilárd polgármester elmondta, hogy a hangonyi uborkából már osztrák piacra is szállított a felvásárló. A projektben szerepel Borsodszentgyörgy, Járdánháza és Kissikátor is, ahonnan a hangonyi átvevőhöz szállítják az uborkát.

Fotó: Lokál
Képalá: Uborkaszüret Hangonyon

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.