EUR: 352,66 Ft
CHF: 331,44 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Egyéb Ózd

Több kilométer uborka termett

Négyezer-ötszáz méter hosszú uborkaültetvényen érik a termés Hangonyon, amit napi rendszerességgel, folyamatosan szednek a közmunkások. Ezekben a hetekben segítséget kaptak, mert dolgoznak az uborkaszüreten a diákmunkát vállaló fiatalok is.

A betakarítást végzők a nyári meleg miatt úgy döntöttek, reggel öt órakor kezdik a műszakot, így csökkentve az ültetvényen töltött meleg órák számát. Kétnaponta szállítja el a jó minőségű uborkát üzleti partnerük, akik biztosították a termesztéshez szükséges öntöző- és válogatóberendezéseket. Kovács Szilárd polgármester elmondta, hogy a hangonyi uborkából már osztrák piacra is szállított a felvásárló. A projektben szerepel Borsodszentgyörgy, Járdánháza és Kissikátor is, ahonnan a hangonyi átvevőhöz szállítják az uborkát.

Fotó: Lokál
Képalá: Uborkaszüret Hangonyon

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.