2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Ózd

Több kilométer uborka termett

Négyezer-ötszáz méter hosszú uborkaültetvényen érik a termés Hangonyon, amit napi rendszerességgel, folyamatosan szednek a közmunkások. Ezekben a hetekben segítséget kaptak, mert dolgoznak az uborkaszüreten a diákmunkát vállaló fiatalok is.

A betakarítást végzők a nyári meleg miatt úgy döntöttek, reggel öt órakor kezdik a műszakot, így csökkentve az ültetvényen töltött meleg órák számát. Kétnaponta szállítja el a jó minőségű uborkát üzleti partnerük, akik biztosították a termesztéshez szükséges öntöző- és válogatóberendezéseket. Kovács Szilárd polgármester elmondta, hogy a hangonyi uborkából már osztrák piacra is szállított a felvásárló. A projektben szerepel Borsodszentgyörgy, Járdánháza és Kissikátor is, ahonnan a hangonyi átvevőhöz szállítják az uborkát.

Fotó: Lokál
Képalá: Uborkaszüret Hangonyon

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Július utolsó hétvégéjén a Minősített Európai Fesztivál címmel kitüntetett, nemzetközivé nőtt Középkori Forgatagon ismét benépesül a vár és a szomszédságában található hatalmas aréna, a Lovagi Tornák Tere.