EUR: 323,74 Ft
CHF: 287,20 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Ózd

Több kilométer uborka termett

Négyezer-ötszáz méter hosszú uborkaültetvényen érik a termés Hangonyon, amit napi rendszerességgel, folyamatosan szednek a közmunkások. Ezekben a hetekben segítséget kaptak, mert dolgoznak az uborkaszüreten a diákmunkát vállaló fiatalok is.

A betakarítást végzők a nyári meleg miatt úgy döntöttek, reggel öt órakor kezdik a műszakot, így csökkentve az ültetvényen töltött meleg órák számát. Kétnaponta szállítja el a jó minőségű uborkát üzleti partnerük, akik biztosították a termesztéshez szükséges öntöző- és válogatóberendezéseket. Kovács Szilárd polgármester elmondta, hogy a hangonyi uborkából már osztrák piacra is szállított a felvásárló. A projektben szerepel Borsodszentgyörgy, Járdánháza és Kissikátor is, ahonnan a hangonyi átvevőhöz szállítják az uborkát.

Fotó: Lokál
Képalá: Uborkaszüret Hangonyon

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.