EUR: 319,65 Ft
CHF: 277,06 Ft
2018. május 26., szombat
Evelin, Fülöp

Belföld

Több mint 140 migránst szállító hajót fogott el a ciprusi parti őrség

Több mint 140, valószínűleg szíriai migránst szállító hajót fogott el hétfőn a ciprusi parti őrség Pafosz közelében, a szigetország nyugati részén.

A hajón utazó 143 ember között 31 nő és és 50 gyerek volt. A ciprusi hatóságok szerint a hajó a törökországi Mersinből indult, ahol sok szíriai keres menedéket a polgárháború elől. A ciprusi rendőrség úgy tudja, az embercsempészek fejenként 2000 dollárt (több mint félmillió forint) kértek el utasaiktól.

A ciprusi hatóságok egy embert őrizetbe vettek, akit embercsempészettel gyanúsítanak.

A szíriai partoktól mintegy 100 kilométerre fekvő Ciprust eddig elkerülte a migránsáradat; 2014 óta csak valamivel több mint 10 hajó kötött ki a szigeten, körülbelül 1100 menedékkérővel a fedélzetén.

Kapcsolódó Cikkek

  • A családok kiemelt helyet kapnak a következő négy évben

    A családok kiemelt helyet kapnak a következő négy évben

    A családok kiemelt helyet kapnak a következő időszak nemzetpolitikájában, a negatív demográfiai folyamatokat meg kell fordítani – hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár telefonon az MTI-nek szombaton Szarajevóból, ahol a Kommunikációs hídépítés a volt Jugoszlávia országainak magyar közösségei között című konferencián szólalt fel.