2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

Több mint 140 migránst szállító hajót fogott el a ciprusi parti őrség

Több mint 140, valószínűleg szíriai migránst szállító hajót fogott el hétfőn a ciprusi parti őrség Pafosz közelében, a szigetország nyugati részén.

A hajón utazó 143 ember között 31 nő és és 50 gyerek volt. A ciprusi hatóságok szerint a hajó a törökországi Mersinből indult, ahol sok szíriai keres menedéket a polgárháború elől. A ciprusi rendőrség úgy tudja, az embercsempészek fejenként 2000 dollárt (több mint félmillió forint) kértek el utasaiktól.

A ciprusi hatóságok egy embert őrizetbe vettek, akit embercsempészettel gyanúsítanak.

A szíriai partoktól mintegy 100 kilométerre fekvő Ciprust eddig elkerülte a migránsáradat; 2014 óta csak valamivel több mint 10 hajó kötött ki a szigeten, körülbelül 1100 menedékkérővel a fedélzetén.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása a legnépszerűbb a családvédelmi akcióterv júliusi elsején életbe lépett elemei között. A babaváró támogatást háromezren igényelték eddig, közülük 1300 pár már meg is kapta a tízmillió forintot.

  • Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    A magyar és romániai fellépők mellett izraeli, mexikói, lengyel, görög-török-brit és norvég előadók is színpadra lépnek az erdélyi Mérában augusztus első négy napján a Világzenei Csűrfesztiválon.