EUR: 308,23 Ft
CHF: 267,60 Ft
2017. október 17., kedd
Hedvig

Belföld

Több mint 140 migránst szállító hajót fogott el a ciprusi parti őrség

Több mint 140, valószínűleg szíriai migránst szállító hajót fogott el hétfőn a ciprusi parti őrség Pafosz közelében, a szigetország nyugati részén.

A hajón utazó 143 ember között 31 nő és és 50 gyerek volt. A ciprusi hatóságok szerint a hajó a törökországi Mersinből indult, ahol sok szíriai keres menedéket a polgárháború elől. A ciprusi rendőrség úgy tudja, az embercsempészek fejenként 2000 dollárt (több mint félmillió forint) kértek el utasaiktól.

A ciprusi hatóságok egy embert őrizetbe vettek, akit embercsempészettel gyanúsítanak.

A szíriai partoktól mintegy 100 kilométerre fekvő Ciprust eddig elkerülte a migránsáradat; 2014 óta csak valamivel több mint 10 hajó kötött ki a szigeten, körülbelül 1100 menedékkérővel a fedélzetén.

Kapcsolódó Cikkek

 • A MOL ismét kiáll a sokszínűség mellett

  A MOL ismét kiáll a sokszínűség mellett

  A MOL az idei évben ismét csatlakozott az Európai Sokszínűségi Karta Magyarországhoz. A vállalat 2030-ig tartó üzleti stratégiájának egyik sarokpontja a vállalati kultúra fejlesztése, amelyhez kapcsolódva prioritás a nyitott, rugalmas és befogadó közösség kialakítása.

 • Magyarországon várhatóan a hét végéig tart az enyhe idő

  Magyarországon várhatóan a hét végéig tart az enyhe idő

  Közvetetten Magyarország időjárására is hatással van az Európát elérő hurrikán. Az időközben mérsékeltövi ciklonná alakult Opheliának köszönhető szokatlanul meleg őszi időjárás várhatóan a hét végéig tart – mondta Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelző osztályának vezetője kedden az MTI-nek.

 • Szerdán is marad a tavaszias idő!

  Szerdán is marad a tavaszias idő!

  Éjszaka az ország nagy részén többnyire derült lesz az ég, de főként az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység völgyeiben, valamint a délnyugati, nyugati határ mentén köd, illetve alacsonyszintű felhőzet képződik, nyugat felől pedig fátyolfelhők érkeznek.