2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Belföld

Több mint 140 migránst szállító hajót fogott el a ciprusi parti őrség

Több mint 140, valószínűleg szíriai migránst szállító hajót fogott el hétfőn a ciprusi parti őrség Pafosz közelében, a szigetország nyugati részén.

A hajón utazó 143 ember között 31 nő és és 50 gyerek volt. A ciprusi hatóságok szerint a hajó a törökországi Mersinből indult, ahol sok szíriai keres menedéket a polgárháború elől. A ciprusi rendőrség úgy tudja, az embercsempészek fejenként 2000 dollárt (több mint félmillió forint) kértek el utasaiktól.

A ciprusi hatóságok egy embert őrizetbe vettek, akit embercsempészettel gyanúsítanak.

A szíriai partoktól mintegy 100 kilométerre fekvő Ciprust eddig elkerülte a migránsáradat; 2014 óta csak valamivel több mint 10 hajó kötött ki a szigeten, körülbelül 1100 menedékkérővel a fedélzetén.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mintegy kétmilliárd forinttal támogatják a felsőoktatást

    Mintegy kétmilliárd forinttal támogatják a felsőoktatást

    Bevezetik az országos felsőoktatási kompetenciamérést és bővül a digitális tankönyvtár is az Oktatási Hivatal (OH) kiemelt programjának köszönhetően, amely mintegy kétmilliárd forintos uniós támogatásból 2019 szeptemberéig valósulhat meg – közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.

  • Hatalmasat nőtt a házasságkötések száma

    Hatalmasat nőtt a házasságkötések száma

    Hét év alatt csaknem a másfélszeresére, 35 500-ról 51 800-ra nőtt a házasságkötések évenkénti száma Magyarországon. Ennyi idő alatt ilyen mértékű emelkedés utoljára a második világháború utáni években, 1945 és 1950 között történt, amikor a világégés alatt elmaradó esküvőket pótolták be a párok – írta a Magyar Nemzet szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss tanulmánya alapján.