2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Külföld

Több mint 36 millió külföldi turistát fogadott Spanyolország

Meghaladta a 36,3 milliót a Spanyolországba látogató turisták száma az idei első fél évben, ami 11,6 százalékkal több mint tavaly ugyanebben az időszakban – közölte hétfőn a spanyol statisztikai hivatal (INE).

A legtöbben, mintegy 8,6 millióan, továbbra is Nagy-Britanniából érkeztek a dél-európai országba, amely 5,5 millió német és 4,7 millió francia látogatót fogadott január és június között.


Az Egyesült Államokból 1,2 millió turista választotta úti célul Spanyolországot, 40 százalékkal többen mint tavaly az első fél évben.

Csak júniusban összesen 8,6 millióan utaztak oda más országokból.

Katalóniára voltak a legtöbben kíváncsiak, összesen 8,6 millióan, a második helyen a Kanári-szigetek áll 6,9 millió turistával, majd a Baleár-szigetek következik 5,4 millió külföldi látogatóval.

A turisták nagy többsége, csaknem 31 millió, a pihenéshez, nyaraláshoz választotta helyszínül Spanyolországot az év első felében – áll az INE jelentésében, amely kitér arra is, hogy a beutazók közül több mint 30 millióan repülővel érkeztek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hidvéghi Balázs: a jobboldal támogatta von der Leyen megválasztását

    Hidvéghi Balázs: a jobboldal támogatta von der Leyen megválasztását

    Könnyű nyilatkozatokat, hangzatos deklarációkat tenni, de Ursula von der Leyen kilenc szavazatos többséggel európai bizottsági elnökké történt megválasztása azt mutatja: az Európai Parlamentben (EP) a jobboldal megszavazta, a baloldal pedig többségében az új bizottsági elnök megválasztása ellen szavazott – közölte Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő Strasbourgban.

  • Beindulhat a Hold és a Föld közötti gazdaság!

    Beindulhat a Hold és a Föld közötti gazdaság!

    Új üzleti lehetőségek nyílhatnak, ugyanis beindulhat az úgynevezett ciszlunáris gazdaság, vagyis a Hold és a Föld közötti térségben zajló kereskedelem – közölte a Puli Space magyar űrprojekt vezetője az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.