2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Debrecen

Több mint egymilliárd forint kutatásokra

A Debreceni Egyetem 41 kutatója és posztdoktora nyert összesen több mint egymilliárd forint támogatást a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal felfedező kutatásokat ösztönző programjaiban.

A pályázatok eredményét július 11-én tette közzé honlapján (www.nkfih.gov.hu) az NKFI Hivatal, amely – idén megnövelt keretösszeggel – a kutatói életpálya különböző szakaszaihoz jobban illeszkedő új konstrukciókat hirdetett. A pályázati rendszer a kutatói életpályára belépő posztdoktorok, az önálló kutatást elindító és kutatócsoportot alapító fiatal kutatók, valamint a tapasztaltabb kutatók számára lehetőséget biztosít alapkutatási projektjük támogatására. Idén a kutatók eredményeinek nemzetközi láthatóságát ösztönző felhívással is kiegészült a pályázati rendszer.


– Fontos, hogy a fiatal kutatók is támogatást kaphatnak saját programjuk elindításához, megvalósításához vagy akár kutatócsoport létrehozásához, hiszen ez teremt lehetőséget arra, hogy biztosítani tudjuk a következő évtizedek tudományos utánpótlását – mondta a pályázati eredményhirdetés kapcsán az unideb.hu portálnak Csernoch László, a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettese.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.