2020. július 02., csütörtök
Ottó

Egyéb Debrecen

Több mint egymilliárd forint kutatásokra

A Debreceni Egyetem 41 kutatója és posztdoktora nyert összesen több mint egymilliárd forint támogatást a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal felfedező kutatásokat ösztönző programjaiban.

A pályázatok eredményét július 11-én tette közzé honlapján (www.nkfih.gov.hu) az NKFI Hivatal, amely – idén megnövelt keretösszeggel – a kutatói életpálya különböző szakaszaihoz jobban illeszkedő új konstrukciókat hirdetett. A pályázati rendszer a kutatói életpályára belépő posztdoktorok, az önálló kutatást elindító és kutatócsoportot alapító fiatal kutatók, valamint a tapasztaltabb kutatók számára lehetőséget biztosít alapkutatási projektjük támogatására. Idén a kutatók eredményeinek nemzetközi láthatóságát ösztönző felhívással is kiegészült a pályázati rendszer.


– Fontos, hogy a fiatal kutatók is támogatást kaphatnak saját programjuk elindításához, megvalósításához vagy akár kutatócsoport létrehozásához, hiszen ez teremt lehetőséget arra, hogy biztosítani tudjuk a következő évtizedek tudományos utánpótlását – mondta a pályázati eredményhirdetés kapcsán az unideb.hu portálnak Csernoch László, a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettese.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek