2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Külföld

Több mint száz migránst mentettek ki a tengerből

Két, a fedélzetén összesen 145 migránst szállító hajóra bukkantak a spanyol hatóságok a Gibraltári-szorosnál péntekre virradóra, amelyeket a dél-spanyolországi Barbate kikötőjébe kísértek – közölte a helyi válságkezelési központ.

Helyi idő szerint csütörtök éjjel 11 óra után fedezték fel a két lélekvesztőt, a mentési műveletekben több intézmény és szervezet közreműködött.

Az első hajón 70, míg a másodikon 75 ember utazott, köztük öt nő. A kimentett migránsok jó egészségi állapotban vannak.

Csütörtökön 178 migránst mentettek ki 5 csónakból, amelyek közül hármat az Alborán-tenger vizein, kettőt pedig a Gibraltári-szorosnál tartóztattak fel.

A héten egy Észak-Marokkóból érkező hajó 49 utasa veszett a tengerbe: ez volt az elmúlt évtized egyik legszörnyűbb tragédiája, amely a Földközi-tenger medencéjének spanyol részén történt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Csodás zuhanás

  A nap képe: Csodás zuhanás

  Ennek az An-2-es kisrepülőgép pilótájának és annak utasainak ez a nap úgy kerül be a naptárukba, mint a második születésnapjuk.

 • Biztonsági alkalmazott lopott az adóhatóságtól

  Biztonsági alkalmazott lopott az adóhatóságtól

  Elfogtak egy húszéves bolgár kiberbiztonsági alkalmazottat, mert vélhetőleg részt vett az adóhatóság elleni hackertámadásban, amelynek során bolgár adófizetők millióinak személyes adatai kerültek illetéktelenek kezébe.

 • Parókája alá rejtette a kokaint

  Parókája alá rejtette a kokaint

  Parókája alá rejtett kokain miatt vettek őrizetbe egy kolumbiai férfit a barcelonai repülőtéren – közölte a katalán város rendőrsége kedden.