EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Tatabánya

Több százan kerekeztek

Sikerrel rendezték meg 28. alkalommal is a Turul Kupa országúti kerékpárversenyt: 250 versenyző nevezett a megmérettetésre.

Huszonkét korosztályban jutalmazták az indulókat a múlt vasárnapi Turul Kupa országúti kerékpárversenyen. A megmérettetést 28. alkalommal rendezte meg a Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klub.


Szerencsére a verseny töretlen népszerűségnek örvend – fogalmazott Rónai Ferenc főszervező. – Idén 250-en neveztek, nők, férfiak és gyerekek vegyesen. Innen senki sem távozik üres kézzel: finomságokkal és apró ajándékkal kedveskedünk minden résztvevőnek.

A Turul Kupa fővédnöke évek óta Pataki Zoltánné önkormányzati képviselő. Ezúttal is ő sütötte el a rajtpisztolyt.


A pisztolyokat nem szeretem, de a kerékpározást igen – mondta nevetve a képviselő asszony. – Fontosnak tartom, hogy támogassuk a testmozgás minden formáját, márpedig biciklizni nagyon sokan szeretnek Tatabányán. Ezt jól mutatja ez a verseny is, valamint az is, hogy a hétköznapok során rengetegen veszik igénybe az egyre bővülő kerékpárút-hálózatot.

A Turul Kupán két távon indulhattak a kerékpárosok: a negyven évnél fiatalabb férfiak 80 kilométeren, mindenki más 30 kilométeren.

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.