EUR: 338,01 Ft
CHF: 315,07 Ft
2020. január 29., szerda
Adél

Egyéb Tatabánya

Több százan kerekeztek

Sikerrel rendezték meg 28. alkalommal is a Turul Kupa országúti kerékpárversenyt: 250 versenyző nevezett a megmérettetésre.

Huszonkét korosztályban jutalmazták az indulókat a múlt vasárnapi Turul Kupa országúti kerékpárversenyen. A megmérettetést 28. alkalommal rendezte meg a Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klub.


Szerencsére a verseny töretlen népszerűségnek örvend – fogalmazott Rónai Ferenc főszervező. – Idén 250-en neveztek, nők, férfiak és gyerekek vegyesen. Innen senki sem távozik üres kézzel: finomságokkal és apró ajándékkal kedveskedünk minden résztvevőnek.

A Turul Kupa fővédnöke évek óta Pataki Zoltánné önkormányzati képviselő. Ezúttal is ő sütötte el a rajtpisztolyt.

A pisztolyokat nem szeretem, de a kerékpározást igen – mondta nevetve a képviselő asszony. – Fontosnak tartom, hogy támogassuk a testmozgás minden formáját, márpedig biciklizni nagyon sokan szeretnek Tatabányán. Ezt jól mutatja ez a verseny is, valamint az is, hogy a hétköznapok során rengetegen veszik igénybe az egyre bővülő kerékpárút-hálózatot.

A Turul Kupán két távon indulhattak a kerékpárosok: a negyven évnél fiatalabb férfiak 80 kilométeren, mindenki más 30 kilométeren.

Kapcsolódó Cikkek