EUR: 323,95 Ft
CHF: 287,88 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Szombathely

Több százan küldték már el ötleteiket a vasi megyeszékhelyen

A szombathelyiek büszkék városukra és szeretik lakóhelyüket – ez derül ki az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatot megelőző kérdőíves felmérésből.

Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere, a pályázat előkészítéséért felelős munkacsoport vezetője felhívására eddig közel négyszázan küldték vissza véleményüket arról, hogy milyen helyen szeretnének élni 10-15 év múlva. A kitöltött kérdőíveket folyamatosan várják, azokat a Városháza portáján elhelyezett ládába lehet bedobni vagy postai úton az önkormányzat számára visszajuttatni.


Grafika: Baán Zoltán

– A kérdőívekkel kapcsolatosan rengeteg pozitív visszajelzést kaptam. Az emberek leginkább azt értékelik, hogy kíváncsiak vagyunk arra, mit szeretnének, milyen Szombathelyt álmodnak maguknak, gyerekeiknek, unokáiknak – nyilatkozta a Lokál Extra kérdésére Koczka Tibor. – A beérkezett kérdőíveket folyamatosan dolgozzuk fel, de a visszajelzések alapján azt már most elmondhatom, hogy a szombathelyiek nagyon szeretik a városukat. A várost élhető megyeszékhelynek tartják, ahol a fiatalok is megtalálhatják számításaikat. Számtalan jó ötletet fogalmaztak meg, amiket szeretnénk beépíteni a Szombathely Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatába.

A kérdőívek szerint a szombathelyiek büszkék városukra Fotó: BS

Az ötletek, javaslatok eljuttatására még számos lehetőség nyílik a következő hetekben. Augusztus közepétől egy Fő téri pavilonban kapnak tájékoztatást az érdeklődők a Szombathely Európa Kulturális Fővárosa pályázati terveiről, és ugyanitt kitölthetik a kérdőívet is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.