2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Szombathely

Több százan küldték már el ötleteiket a vasi megyeszékhelyen

A szombathelyiek büszkék városukra és szeretik lakóhelyüket – ez derül ki az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatot megelőző kérdőíves felmérésből.

Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere, a pályázat előkészítéséért felelős munkacsoport vezetője felhívására eddig közel négyszázan küldték vissza véleményüket arról, hogy milyen helyen szeretnének élni 10-15 év múlva. A kitöltött kérdőíveket folyamatosan várják, azokat a Városháza portáján elhelyezett ládába lehet bedobni vagy postai úton az önkormányzat számára visszajuttatni.


Grafika: Baán Zoltán

– A kérdőívekkel kapcsolatosan rengeteg pozitív visszajelzést kaptam. Az emberek leginkább azt értékelik, hogy kíváncsiak vagyunk arra, mit szeretnének, milyen Szombathelyt álmodnak maguknak, gyerekeiknek, unokáiknak – nyilatkozta a Lokál Extra kérdésére Koczka Tibor. – A beérkezett kérdőíveket folyamatosan dolgozzuk fel, de a visszajelzések alapján azt már most elmondhatom, hogy a szombathelyiek nagyon szeretik a városukat. A várost élhető megyeszékhelynek tartják, ahol a fiatalok is megtalálhatják számításaikat. Számtalan jó ötletet fogalmaztak meg, amiket szeretnénk beépíteni a Szombathely Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatába.

A kérdőívek szerint a szombathelyiek büszkék városukra Fotó: BS

Az ötletek, javaslatok eljuttatására még számos lehetőség nyílik a következő hetekben. Augusztus közepétől egy Fő téri pavilonban kapnak tájékoztatást az érdeklődők a Szombathely Európa Kulturális Fővárosa pályázati terveiről, és ugyanitt kitölthetik a kérdőívet is.

Kapcsolódó Cikkek