EUR: 304,76 Ft
CHF: 273,00 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Külföld

Több tonna elefántcsontot foglaltak le

A vietnami rendőrség 2,7 tonna illegális elefántcsont-szállítmányt foglalt le a délkelet-ázsiai ország északi részén.

A helyi média szerint egy 36 éves férfit őrizetbe vettek, amikor egy közúti ellenőrzésikor megtalálták teherautójában az elefántagyarakat.

A férfi tagadta, hogy tudta volna, mit szállít gépkocsiján, amelynek menetlevelében gyümölcsszállítmányt tüntettek fel.

Vietnam, ahol kilogrammonként 770-1200 dollár között lehet értékesíteni egy kilogramm elefántcsontot, az Afrikából Kínába tartó illegális szállítmányok tranzitországa.

2016 novemberében Vietnamban megsemmisítettek 2070 kilogramm orrszarvú agyarat a Hanoiban rendezett nemzetközi vadvédelmi konferenciához időzítve.

Kapcsolódó Cikkek

 • Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  A cseh kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótarendszer működésképtelen – ezekkel a szavakkal reagált Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerdán arra, hogy az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

 • 2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  Diana, az amazonok hercegnője karácsonyi ajándékot hoz a közönségnek 2019-ben: a Warner Bros. filmstúdió bejelentette, hogy a Wonder Woman folytatása két és fél év múlva debütál a mozikban – számolt be róla a Deadline.

 • Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó nem fogadja el “az uniós hivatalnokok semmiféle zsarolását”, különösen ha nem tényeken alapszik – jelentette ki az Európai Bizottság bejelentéseire reagálva szerdán Rafal Bochenek, a lengyel kormány szóvivője.