EUR: 326,27 Ft
CHF: 294,53 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Külföld

Többen meghaltak a nagy hőség miatt, ezrek kaptak hőgutát

Legkevesebb hat ember halt meg a múlt héten Japánban a nagy hőség miatt, és több mint 7,6 ezer embert szállítottak kórházba hőguta tüneteivel – közölte szerdán a japán tűzoltóság, amely részben a mentők szerepét is ellátja.

Majdnem kétszer annyi embert vittek kórházba túlmelegedés miatt, mint az előző héten. Több mint a felük 65 évesnél idősebb volt.


Japánban az év eleje óta 17 haltak meg a nagy meleg miatt. Tavaly egész évben több mint százan haltak meg, több tízezren kerültek kórházba.

Japánban június vége óta tart a kánikula, amelynek elviselését nehezíti a fülledt levegő. Nappal átlagosan 35 fokig emelkedik a hőmérséklet. A hatóságok arra kérték a szigetország lakóit, hogy vegyék komolyan a nagy hőség okozta veszélyt, töltsenek több időt árnyékban, és folyamatosan igyanak sok vizet kisebb adagokban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hidvéghi Balázs: a jobboldal támogatta von der Leyen megválasztását

    Hidvéghi Balázs: a jobboldal támogatta von der Leyen megválasztását

    Könnyű nyilatkozatokat, hangzatos deklarációkat tenni, de Ursula von der Leyen kilenc szavazatos többséggel európai bizottsági elnökké történt megválasztása azt mutatja: az Európai Parlamentben (EP) a jobboldal megszavazta, a baloldal pedig többségében az új bizottsági elnök megválasztása ellen szavazott – közölte Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő Strasbourgban.

  • Beindulhat a Hold és a Föld közötti gazdaság!

    Beindulhat a Hold és a Föld közötti gazdaság!

    Új üzleti lehetőségek nyílhatnak, ugyanis beindulhat az úgynevezett ciszlunáris gazdaság, vagyis a Hold és a Föld közötti térségben zajló kereskedelem – közölte a Puli Space magyar űrprojekt vezetője az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.