EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Székesfehérvár

Tóga Ágoston lett a második

„Örömmel és hálaadással tudatom az értem szurkolókkal, hogy a minap 2. díjat és Bach-különdíjat nyertem St. Albansban (Anglia), a világviszonylatban is egyik legjelentősebb nemzetközi orgonaversenyen!” – tudatta Tóka Ágoston orgonaművész közösségi oldalán.

Tóka Ágostonnak nem ez az első nemzetközi sikere Fotó: szekesfehervar.hu

Tóka Ágoston 1988-ban született, zenei tanulmányait hatéves korában a székesfehérvári zeneiskolában kezdte, majd később Vácon, utána pedig a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait. Rendszeresen fellép és arat sikereket, most éppen az angliai St. Albans International Organ Festivalon, amelyet 29. alkalommal rendeztek meg. A nemzetközi verseny döntőjének megmérettetései a hétvégén zajlottak, és a művésznek egész héten keményen kellett dolgoznia, hogy bejusson a legjobbak közé.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.