2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Székesfehérvár

Tóga Ágoston lett a második

„Örömmel és hálaadással tudatom az értem szurkolókkal, hogy a minap 2. díjat és Bach-különdíjat nyertem St. Albansban (Anglia), a világviszonylatban is egyik legjelentősebb nemzetközi orgonaversenyen!” – tudatta Tóka Ágoston orgonaművész közösségi oldalán.

Tóka Ágostonnak nem ez az első nemzetközi sikere Fotó: szekesfehervar.hu

Tóka Ágoston 1988-ban született, zenei tanulmányait hatéves korában a székesfehérvári zeneiskolában kezdte, majd később Vácon, utána pedig a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait. Rendszeresen fellép és arat sikereket, most éppen az angliai St. Albans International Organ Festivalon, amelyet 29. alkalommal rendeztek meg. A nemzetközi verseny döntőjének megmérettetései a hétvégén zajlottak, és a művésznek egész héten keményen kellett dolgoznia, hogy bejusson a legjobbak közé.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.