2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Székesfehérvár

Tóga Ágoston lett a második

„Örömmel és hálaadással tudatom az értem szurkolókkal, hogy a minap 2. díjat és Bach-különdíjat nyertem St. Albansban (Anglia), a világviszonylatban is egyik legjelentősebb nemzetközi orgonaversenyen!” – tudatta Tóka Ágoston orgonaművész közösségi oldalán.

Tóka Ágostonnak nem ez az első nemzetközi sikere Fotó: szekesfehervar.hu

Tóka Ágoston 1988-ban született, zenei tanulmányait hatéves korában a székesfehérvári zeneiskolában kezdte, majd később Vácon, utána pedig a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait. Rendszeresen fellép és arat sikereket, most éppen az angliai St. Albans International Organ Festivalon, amelyet 29. alkalommal rendeztek meg. A nemzetközi verseny döntőjének megmérettetései a hétvégén zajlottak, és a művésznek egész héten keményen kellett dolgoznia, hogy bejusson a legjobbak közé.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.