EUR: 322,20 Ft
CHF: 280,25 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Extra

Tojással dobálják a járókelőket

Új divat terjed Budapesten: száguldó kocsikból tojással dobálják meg a gyanútlan járókelőket, autósokat és kerékpárosokat. Nyugat-Európában a támadók ezzel a módszerrel ki is rabolják gyanútlan áldozataikat.

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Kiss Roland, aki napközben futárként dolgozik, éjszakánként pedig egy étteremben takarít, és a minap esett áldozatul a tojásdobálóknak.


– Tegnap hajnali fél négykor az Oktogonnál a 4-6-os villamosra vártam, amikor a kihalt körúton egy szürke Fordból tojászáport zúdítottak rám – panaszolta a Lokálnak Roland. – Az első tojás a megálló üvegablakán robbant szét, a pólómat kente össze. A másik pedig a korábban sérült térdemen csattant. Egy 60-80 kilométeres sebességgel száguldó kocsiból kidobott tojás rettenetesen nagyot tud ütni. Ha a fejemet vagy a szememet találja el, súlyos sérülést okozhat.

A fájdalomtól összegörnyedt futárt a takarítók ápolták, akik szerint ez már a sokadik ilyen eset ebben a megállóban.


Múlt hét kedden este fél hét körül a Kassák Lajos utcában két lány gyanútlanul kerékpározott, amikor egy sötét BMW-ből két férfi megdobálta őket.

– Nyugat-Európában ezzel a módszerrel rabolják ki a gyanútlan autósokat – mondta a Csepelen lakó J. Zoltán autószerelő, aki számtalan ilyen támadást megúszott már. – A pánikba esett sofőr az ablaktörlővel próbálja eltüntetni a tojást, reménytelenül. Még jobban szétkeni, és végképp nem lát semmit. Miután a sofőr félrehúzódik, hogy letisztítsa az üveget, jönnek a rablók. A legutóbbi támadás során Zoltán egy szűk utcában haladt, amikor három férfi megdobálta a szélvédőjét. A csepeli férfi autójában ült a felesége, a kislánya és Démon, a család 80 kilós argentin dogja.

– Kiszálltam, egyik kezemben kerékkulcs volt, a másikban az őrjöngve morgó, vicsorgó Démon póráza. Naná, hogy elfutottak a rablók, vissza sem néztek.

Soha ne álljanak meg!

Zoltán szerint Belgiumban, Németországban és Ausztriában is divat a tojásos támadás. A sofőröknek azt tanácsolja, soha ne álljanak meg, ne nyúljanak az ablaktörlő kapcsolójához. Menjenek az első benzinkútig, ott biztonságosan letisztíthatják a szélvédőt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezt jelentik a rövidítések a naptejeken

    Ezt jelentik a rövidítések a naptejeken

    A JAMA Dermatology korábban közzétett vizsgálata szerint sokan nincsenek tisztában a naptejeken látható jelölésekkel. Dr. Rózsa Annamária bőrgyógyász, az Anyajegyszűrő Központ orvosa magyarázza el, hogy miért nem elég, ha kizárólag az SPF alapján választunk, és miért fontos figyelni az UVA és UVB jelölésekre is?