EUR: 309,51 Ft
CHF: 267,42 Ft
2017. szeptember 25., hétfő
Eufrozina, Kende

Extra

Tojással dobálják a járókelőket

Új divat terjed Budapesten: száguldó kocsikból tojással dobálják meg a gyanútlan járókelőket, autósokat és kerékpárosokat. Nyugat-Európában a támadók ezzel a módszerrel ki is rabolják gyanútlan áldozataikat.

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Kiss Roland, aki napközben futárként dolgozik, éjszakánként pedig egy étteremben takarít, és a minap esett áldozatul a tojásdobálóknak.

– Tegnap hajnali fél négykor az Oktogonnál a 4-6-os villamosra vártam, amikor a kihalt körúton egy szürke Fordból tojászáport zúdítottak rám – panaszolta a Lokálnak Roland. – Az első tojás a megálló üvegablakán robbant szét, a pólómat kente össze. A másik pedig a korábban sérült térdemen csattant. Egy 60-80 kilométeres sebességgel száguldó kocsiból kidobott tojás rettenetesen nagyot tud ütni. Ha a fejemet vagy a szememet találja el, súlyos sérülést okozhat.

A fájdalomtól összegörnyedt futárt a takarítók ápolták, akik szerint ez már a sokadik ilyen eset ebben a megállóban.

Múlt hét kedden este fél hét körül a Kassák Lajos utcában két lány gyanútlanul kerékpározott, amikor egy sötét BMW-ből két férfi megdobálta őket.

– Nyugat-Európában ezzel a módszerrel rabolják ki a gyanútlan autósokat – mondta a Csepelen lakó J. Zoltán autószerelő, aki számtalan ilyen támadást megúszott már. – A pánikba esett sofőr az ablaktörlővel próbálja eltüntetni a tojást, reménytelenül. Még jobban szétkeni, és végképp nem lát semmit. Miután a sofőr félrehúzódik, hogy letisztítsa az üveget, jönnek a rablók. A legutóbbi támadás során Zoltán egy szűk utcában haladt, amikor három férfi megdobálta a szélvédőjét. A csepeli férfi autójában ült a felesége, a kislánya és Démon, a család 80 kilós argentin dogja.

– Kiszálltam, egyik kezemben kerékkulcs volt, a másikban az őrjöngve morgó, vicsorgó Démon póráza. Naná, hogy elfutottak a rablók, vissza sem néztek.

Soha ne álljanak meg!

Zoltán szerint Belgiumban, Németországban és Ausztriában is divat a tojásos támadás. A sofőröknek azt tanácsolja, soha ne álljanak meg, ne nyúljanak az ablaktörlő kapcsolójához. Menjenek az első benzinkútig, ott biztonságosan letisztíthatják a szélvédőt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pápai Jociék nem tudnak egy ágyban aludni

  Pápai Jociék nem tudnak egy ágyban aludni

  A gyerekek születése óta nem aludt egy ágyban a feleségével Pápai Joci. Bár a kicsik hamarosan kinövik az anyukájukkal való együtt alvást, az énekes még nem tudja, vajon meg tudja-e szokni majd, hogy Anita mellett tölti az éjszakákat.

 • Bugyijától magabiztos Iszak Eszti

  Bugyijától magabiztos Iszak Eszti

  Magabiztosságának titkáról vallott Iszak Eszti, aki meglepő módon a legszexibb női ruhadarab segítségével tudta leküzdeni a lámpaláz okozta feszültséget.

 • Élőben a Sztárban sztárról: Csézy távozott

  Élőben a Sztárban sztárról: Csézy távozott

  A vasárnapi Sztárban sztár adását a Lokál percről percre közveítette, betekintést engedve a kulisszák mögé. Stohl Andrásról kiderült, hogy nem csak a szíve szőrös, Berkes Olivér mindenkit levett a lábáról és Claudia pedig örökbe fogadná Kollányi Zsuzsit Justin Bieberként.