EUR: 325,44 Ft
CHF: 295,49 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Extra

Tojással dobálják a járókelőket

Új divat terjed Budapesten: száguldó kocsikból tojással dobálják meg a gyanútlan járókelőket, autósokat és kerékpárosokat. Nyugat-Európában a támadók ezzel a módszerrel ki is rabolják gyanútlan áldozataikat.

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Kiss Roland, aki napközben futárként dolgozik, éjszakánként pedig egy étteremben takarít, és a minap esett áldozatul a tojásdobálóknak.


– Tegnap hajnali fél négykor az Oktogonnál a 4-6-os villamosra vártam, amikor a kihalt körúton egy szürke Fordból tojászáport zúdítottak rám – panaszolta a Lokálnak Roland. – Az első tojás a megálló üvegablakán robbant szét, a pólómat kente össze. A másik pedig a korábban sérült térdemen csattant. Egy 60-80 kilométeres sebességgel száguldó kocsiból kidobott tojás rettenetesen nagyot tud ütni. Ha a fejemet vagy a szememet találja el, súlyos sérülést okozhat.

A fájdalomtól összegörnyedt futárt a takarítók ápolták, akik szerint ez már a sokadik ilyen eset ebben a megállóban.


Múlt hét kedden este fél hét körül a Kassák Lajos utcában két lány gyanútlanul kerékpározott, amikor egy sötét BMW-ből két férfi megdobálta őket.

– Nyugat-Európában ezzel a módszerrel rabolják ki a gyanútlan autósokat – mondta a Csepelen lakó J. Zoltán autószerelő, aki számtalan ilyen támadást megúszott már. – A pánikba esett sofőr az ablaktörlővel próbálja eltüntetni a tojást, reménytelenül. Még jobban szétkeni, és végképp nem lát semmit. Miután a sofőr félrehúzódik, hogy letisztítsa az üveget, jönnek a rablók. A legutóbbi támadás során Zoltán egy szűk utcában haladt, amikor három férfi megdobálta a szélvédőjét. A csepeli férfi autójában ült a felesége, a kislánya és Démon, a család 80 kilós argentin dogja.

– Kiszálltam, egyik kezemben kerékkulcs volt, a másikban az őrjöngve morgó, vicsorgó Démon póráza. Naná, hogy elfutottak a rablók, vissza sem néztek.

Soha ne álljanak meg!

Zoltán szerint Belgiumban, Németországban és Ausztriában is divat a tojásos támadás. A sofőröknek azt tanácsolja, soha ne álljanak meg, ne nyúljanak az ablaktörlő kapcsolójához. Menjenek az első benzinkútig, ott biztonságosan letisztíthatják a szélvédőt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Markos György befejezte

  Vége! Markos György befejezte

  Szomorú bejelentést tett a 73 éves humorista. A születésnapját nemrégen ünneplő híresség úgy gondolja,okosabb döntés, ha visszavonul és nem lép többet színpadra.

 • Jobban van a család, amelyet letarolt a drogos BMW-s

  Jobban van a család, amelyet letarolt a drogos BMW-s

  A 38 éves D. Dánielt, ismert teniszedzőt, sokáig mesterséges kómában tartották a horvát orvosok, ám a Ripost megtudta: a háromtagú család állapota rohamosan javul, úgy tűnik, teljesen fel fognak épülni.

 • Húzd meg jobban!

  Húzd meg jobban!

  Cserkészek kötelet húztak a hétvégén a lezárt Szabadság hídon.

 • Budapest Európa sportfővárosa

  Budapest Európa sportfővárosa

  2019-ben Budapest nyerte el az Európa Sportfővárosa címet, aminek köszönhetően minden eddiginél több eseményt rendeznek meg nálunk a profi sportolók és mozogni kedvelő lakosság számára egyaránt.