EUR: 323,21 Ft
CHF: 290,10 Ft
2019. június 20., csütörtök
Rafael

Külföld

Tom Hanks újabb díjat kap

Tom Hanks díjat kap októberben Washingtonban az amerikai történelemmel foglalkozó filmjeiért – közölte hétfőn az amerikai Nemzeti Archívumok Alapítványa.

A 61 éves filmsztár elmondta: megtiszteltetésnek tekinti, hogy részese lehet az október 21-i eseménynek, amikor a washingtoni Nemzeti Archívumok Múzeumában átadják az elismerést, a Records of Achievement Awardot.


A kétszeres Oscar-díjas Hanks tavaly kapta meg a legmagasabb rangú amerikai polgári kitüntetést, az Elnöki Szabadság Érdemrendet.

Hanks egy sor, az amerikai történelemmel kapcsolatos filmben szerepelt, köztük volt a második világháborús Ryan közlegény megmentése, az Apolló-13, a Kémek hídja, a Kapj el, ha tudsz, amely a szélhámos Frank Abagnale történetét dolgozta fel, legutóbb pedig a Sully – Csoda a Hudson folyón című katasztrófafilmben játszott, amelyben Chesley Sullenbergert, a 2009-ben a Hudson folyón landoló gép pilótáját alakította. Ezenkívül executive producere, társszerzője és -rendezője volt Az elit alakulat című háborús tévésorozatnak.

A díjat korábban Steven Spielberg filmrendező, Ron Chernow Pulitzer-díjas történész és Thomas Kail Tony-díjas film- és színházi rendező is megkapta.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Állati hűsítő

  A nap képe: Állati hűsítő

  Arizonában az Out Of Africa vadaspark lakóinak minden szinte minden nap játék és mókázás. A nyár beköszöntével a gondozók biztosítanak egy tágas, hűsítő medencét a tigrisek számára, hogy azok kedvükre ugrálhassanak, hűsölhessenek a már-már kibírhatatlan kánikulában.

 • Négyévesen lopta el dédpapája kocsiját

  Négyévesen lopta el dédpapája kocsiját

  Kijelenthetjük, hogy a négy éves Sebastian Swenson mindent megtett, hogy egy kis édességhez jusson. A minnesotai kisfiú ugyanis elkötötte dédpapája kocsiját, hogy egy közeli benzinkútra hajtson a délutáni csúcsforgalomban némi nassolni valóért.

 • Donald Trump újra elnök lenne

  Donald Trump újra elnök lenne

  Donald Trump a 2020-as elnökválasztáson újra indul az elnökségért – ezt maga az amerikai elnök jelentette be kedden este a floridai Orlandóban, ahol több tízezres nagygyűlésen kezdte meg újraválasztási kampányát.