2019. június 20., csütörtök
Rafael

Külföld

Törökországból ismét fel lehet szállni laptoppal az amerikai járatokra

A Törökországból az Egyesült Államokba induló repülőjáratok utasterébe ismét fel lehet vinni a laptopokat – jelentette szerdán a Dogan török hírügynökség.

A jelentés szerint a Turkish Airlines szerdán kora reggel az isztambuli Atatürk reptérről New Yorkba induló járatán már megengedték a hordozható számítógépek használatát. Az Anadolu állami hírügynökség korábban a közlekedési miniszterre hivatkozva jelentette, hogy szerdától az Isztambulból induló gépeken megszűnik a laptoptilalom.


Szerdán, nem sokkal a török híradásokat követően a dubaji központú Emirates légitársaság is bejelentette, hogy az Egyesült Államok az ő járataikon is feloldotta a tilalmat. Tudatták: új biztonsági intézkedéseket vezettek be, és laptoptilalmat “gyakorlatilag azonnal” feloldották.
Az Egyesült Államok márciusban rendelte el, hogy nyolc ország, Egyiptom, Marokkó, Jordánia, az Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia, Kuvait, Katar és Törökország 10 repülőteréről induló járatokon ne lehessen az utastérbe felvinni a mobiltelefonnál nagyobb elektronikai eszközöket. Washington ugyanis olyan információk birtokába jutott, hogy terroristák pokolgépet rejthetnek el tabletekben vagy laptopokban.
Vasárnap már Abu-Dzabi repülőterén is feloldották a laptoptilalmat.
Szaúd-Arábia nemzeti légitársasága úgy nyilatkozott, hogy abban bíznak, hogy legkésőbb július 19-ig a szaúdi gépekkel szemben is megszűnik a laptoptilalom.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Állati hűsítő

  A nap képe: Állati hűsítő

  Arizonában az Out Of Africa vadaspark lakóinak minden szinte minden nap játék és mókázás. A nyár beköszöntével a gondozók biztosítanak egy tágas, hűsítő medencét a tigrisek számára, hogy azok kedvükre ugrálhassanak, hűsölhessenek a már-már kibírhatatlan kánikulában.

 • Négyévesen lopta el dédpapája kocsiját

  Négyévesen lopta el dédpapája kocsiját

  Kijelenthetjük, hogy a négy éves Sebastian Swenson mindent megtett, hogy egy kis édességhez jusson. A minnesotai kisfiú ugyanis elkötötte dédpapája kocsiját, hogy egy közeli benzinkútra hajtson a délutáni csúcsforgalomban némi nassolni valóért.

 • Donald Trump újra elnök lenne

  Donald Trump újra elnök lenne

  Donald Trump a 2020-as elnökválasztáson újra indul az elnökségért – ezt maga az amerikai elnök jelentette be kedden este a floridai Orlandóban, ahol több tízezres nagygyűlésen kezdte meg újraválasztási kampányát.