EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Sport

Történelmi német siker a Konföderációs Kupán

Története során először nyerte meg a német labdarúgó-válogatott a világbajnokság főpróbájának számító Konföderációs Kupát. 

Az oroszországi torna szentpétervári döntőjében a világbajnok csapat Lars Stindl 20. percben szerzett góljával 1-0-ra múlta felül a Copa America-győztes chilei együttest. Ráadásul úgy, hogy a német keretben mindössze három olyan játékos volt, aki a brazíliai vb-n is szerepelt. Az is érdekes, hogy a csapat átlagéletkora 24 év, míg ez a szám a dél-amerikaiaknál 30-ra tehető.


– Nagyszerű teljesítményt nyújtott a csapat a tornán. A döntő elején kicsit idegesek voltunk, de egy finálénak mindig különös varázsa van. A második játékrész nehezen alakult, a chileiek egy percre sem adták fel. Az volt az elképzelésünk, hogy ezzel a tapasztalatszerzéssel fejlődési lehetőséget kínálunk a fiataloknak, és ez sikerült is – mondta Joachim Löw német szövetségi kapitány.

– A vereség miatti szomorúság ellenére is derűs vagyok, mert nagyszerű mérkőzést játszottunk, és felnőttünk a legjobbakhoz. Amit elterveztünk, azt végre is hajtottuk: kezdeményezőek voltunk és irányítottuk a játékot– fogalmazott Juan Antonio Pizzi, a chileiek trénere.

/Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

– Ahhoz képest, hogy előzőleg sokan megmosolyogták a Konföderációs Kupát, nagyszerű volt a döntő, és sokat tanultunk belőle. Nagyon jó érzés volt életemben először felvenni a csapatkapitányi karszalagot – nyilatkozta Julian Draxler, a Paris Saint-Germain 23 éves szélsője.

– Mindent kiadtunk magunkból, nem volt nagy különbség a két csapat között. Szomorú vagyok, hogy nem nyertünk – értékelt Claudio Bravo, a chileiek kapusa, akit a torna legjobb kapusának választottak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Melbourne 2025-ig a versenynaptárban marad

  Melbourne 2025-ig a versenynaptárban marad

  A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media új szerződést kötött az Ausztrál Nagydíjnak otthont adó Melbourne-nel, így az Albert Parkban lévő versenypálya 2025-ig biztosan a versenynaptárban marad.

 • Siklósi Gergely: Végig magabiztos voltam

  Siklósi Gergely: Végig magabiztos voltam

  Ahogy az egész nap során, úgy a döntőben is önbizalommal telve vívott Siklósi Gergely, aki pénteken aranyérmet nyert a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

 • Szárnyaltak a zöld sasok

  Szárnyaltak a zöld sasok

  A Ferencváros labdarúgócsapata 3-2-re legyőzte a bolgár Ludogorecet, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második fordulójába.

 • Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Az orosz pólós lányok nemcsak szebbek – ha még lehet ilyesmit állítani politikailag túl korrekt világunkban –, de jobbak is a férfiaknál, nem véletlenül nyertek olimpiai bronzérmet. Így aligha számíthattak békés, sima mérkőzésre Keszthelyi Ritáék a kvangdzsui vb-n a csoportelsőségért vívott harcban.