2020. július 13., hétfő
Jenő

Sport

Történelmi német siker a Konföderációs Kupán

Története során először nyerte meg a német labdarúgó-válogatott a világbajnokság főpróbájának számító Konföderációs Kupát. 

Az oroszországi torna szentpétervári döntőjében a világbajnok csapat Lars Stindl 20. percben szerzett góljával 1-0-ra múlta felül a Copa America-győztes chilei együttest. Ráadásul úgy, hogy a német keretben mindössze három olyan játékos volt, aki a brazíliai vb-n is szerepelt. Az is érdekes, hogy a csapat átlagéletkora 24 év, míg ez a szám a dél-amerikaiaknál 30-ra tehető.


– Nagyszerű teljesítményt nyújtott a csapat a tornán. A döntő elején kicsit idegesek voltunk, de egy finálénak mindig különös varázsa van. A második játékrész nehezen alakult, a chileiek egy percre sem adták fel. Az volt az elképzelésünk, hogy ezzel a tapasztalatszerzéssel fejlődési lehetőséget kínálunk a fiataloknak, és ez sikerült is – mondta Joachim Löw német szövetségi kapitány.

– A vereség miatti szomorúság ellenére is derűs vagyok, mert nagyszerű mérkőzést játszottunk, és felnőttünk a legjobbakhoz. Amit elterveztünk, azt végre is hajtottuk: kezdeményezőek voltunk és irányítottuk a játékot– fogalmazott Juan Antonio Pizzi, a chileiek trénere.

/Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

– Ahhoz képest, hogy előzőleg sokan megmosolyogták a Konföderációs Kupát, nagyszerű volt a döntő, és sokat tanultunk belőle. Nagyon jó érzés volt életemben először felvenni a csapatkapitányi karszalagot – nyilatkozta Julian Draxler, a Paris Saint-Germain 23 éves szélsője.

– Mindent kiadtunk magunkból, nem volt nagy különbség a két csapat között. Szomorú vagyok, hogy nem nyertünk – értékelt Claudio Bravo, a chileiek kapusa, akit a torna legjobb kapusának választottak.

Kapcsolódó Cikkek