EUR: 324,87 Ft
CHF: 294,84 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Eger

Tourist police

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság az idei nyári időszakban ismét lehetőséget biztosít a diákoknak Egerben és Gyöngyösön, hogy az előírt ötvenórás közösségi szolgálatot – az egyéb szervezetek mellett – a rendvédelmi területen is teljesíthessék.

Az idény nyáron a Tisza-tavi strandokon található Bűnmegelőzési Információs Pontokon is találkozhatunk segítő fiatalokkal.

A fiatalok együtt járőröznek a rendőrökkel, itt éppen Egerben a Dobó utcában

A program célja, hogy a középiskolások a nyári idegenforgalmi szezonban elsősorban tolmácsolással segítsék a rendőrség bűn- és baleset-megelőzési munkáját, valamint tájékoztatást és útbaigazítást adjanak a hozzájuk forduló turistáknak.

A tanulók júniusban egy általános felkészítésben vettek részt, majd a képzést követően megkezdték a közös szolgálatot az egyenruhás rendőrökkel.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.