EUR: 335,42 Ft
CHF: 311,63 Ft
2020. január 22., szerda
Artúr, Vince

Egyéb Miskolc

Tovább bővül a Takata miskolci üzeme

A Takata Európában nyereségesen működik, nem jelent csődöt, miskolci üzemében pedig zavartalanul folytatja a termelést, sőt bővíti kapacitását – közölte a Takata Safety Systems Hungary Kft. a múlt héten.

Azzal kapcsolatban, hogy a Takata autóalkatrész-beszállító vállalat nemrég csődvédelmet kért Japánban és az Egyesült Államokban,  a magyar leányvállalat közleményében hangsúlyozta: a csoport Japánban, Ázsiában, Amerikában, az európai, közel-keleti és afrikai régióban (EMEA) tevékenykedő, jogilag független, önállóan működő részlegekből áll.


A légzsák botrány nem érinti hátrányosan a TAKATA miskolci gyárát – fotó: Lokál

A légzsák-meghibásodással kapcsolatban felmerült költségek és pénzügyi terhek elsősorban az amerikai és a japán érdekeltségeknél keletkeztek, a csoport többi érdekeltsége viszont nyereségesen működik és megfelelő bevételt termel – mutattak rá. Hangsúlyozták, hogy a Takata EMEA pénzügyi mutatói kifejezetten jók, a cég erőteljes gazdálkodási bázisra támaszkodik és jó üzleti kapcsolatokkal rendelkezik.

A  Takata EMEA függetlenül működik és nem szorul egyetlen más Takata-érdekeltség pénzügyi támogatására sem. A konszern magas megrendelésállománnyal rendelkezik az EMEA-térségben, fizetési kötelezettségeit módosítások és fennakadások nélkül tudja teljesíteni beszállítói és alkalmazottai felé, termékeit is zökkenőmentesen szállítja a megrendelőinek. A Takata nem készül csődvédelmet kérni Európában – szögezték le.


Hozzáfűzték: a Takata EMEA régióbeli leányvállalatait, azok partnereit és alkalmazottait közvetlenül nem érinti hátrányosan az amerikai és a japán érdekeltségek csődeljárása és azok értékesítése egy új tulajdonosnak.

Közleményükben hangsúlyozzák, hogy a Takata a terveknek megfelelően tovább bővíti termelési kapacitását a jelenleg 1400 alkalmazottat foglalkoztató miskolci üzemben, és az elkövetkező hónapokban újabb 200 alkalmazottal növeli a dolgozói létszámot.

A három éve, 2014 októbere óta termelő miskolci üzem a legmodernebb gyártás- és automatizálási technológiát képviseli. Az üzem autóipari biztonsági berendezéseket állít elő, közöttük teljes légzsákmodulokat, légzsákrészegységeket, valamint pirotechnikai és elektronikai alkatrészeket. Az üzem a legmodernebb termékfejlesztési, tervezési, tesztelési és minőség-ellenőrzési rendszerekkel rendelkezik.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.