EUR: 326,36 Ft
CHF: 294,57 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Nyíregyháza

Tovább bővült a makicsapat!

A Nyíregyházi Állatpark gyűrűsfarkú makijai évről évre egyre többen lesznek, csak az elmúlt időszakban öt kis katta látta meg a napvilágot, és akár még az idén tovább gyarapodhat a csapat.

Az állatpark gyűrűsfarkú makijai egyre többen lesznek
(Fotó: Kohut Árpád)

A park gyűrűsfarkú jövevényei májusban – négy és fél hónapnyi vemhesség után – jöttek a világra. A kicsik eleinte anyjuk hasán csimpaszkodva töltötték mindennapjaikat, jelenleg azonban már a felnőttek hátán lovagolnak. Érdekesség, hogy noha kék szemmel születnek, pár héttel később már ragyogó, élénksárga szempárral büszkélkedhetnek. Öt hónapos korukig anyatejjel táplálkoznak, de nagyjából egy hónap múlva már elkezdenek gyümölcsökből, zöldségekből, hajtásokból és levelekből is szemezgetni. – A Madagaszkár című animációs filmből ismert állatok könnyen felismerhetők hosszú, gyűrűs mintázatú farkukról, amelyet járás közben magasra emelnek. A Madagaszkár déli és délnyugati részén fekvő erdőkben honosak, és a többi makihoz képest sokat tartózkodnak a talajon. Angolul és latinul is lemuroknak nevezik őket és közeli rokonaikat is, mivel kiáltásaik a római lemuresoknak, azaz a holtak szellemeinek hangját juttatták a tudósok eszébe. Mivel a szaporodási időszak meghatározott, és a csoportban még van termékeny nőstény, valószínűleg a közeljövőben ennél is nagyobb létszámú lesz a jelenleg 23 főt számláló nyíregyházi makicsapat – árulta el Révészné Petró Zsuzsa, a park szóvivője.


Az állatpark gyűrűsfarkú makijai egyre többen lesznek
(Fotó: Kohut Árpád)

Az állatpark gyűrűsfarkú makijai egyre többen lesznek
(Fotó: Kohut Árpád)

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.