2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Hódmezővásárhely

Trombita harsog, dob pereg!

Június végén nemcsak a Sörfeszt 3.0 rázta fel Hódmezővásárhelyt, hanem a 11. Dél-alföldi Katonazenekari Fesztivál is, amelynek a város adott otthont.

Három zenekar gondoskodott arról, hogy a vásárhelyi közönség jól mulasson, miközben egyrészt élvezik a zenét, másrészt szemükkel kísérik a katonák gyepshow-ját. Ugyanis egy-egy ilyen katonazenekari találkozóra, fesztiválra komoly koreográfiával készülnek a csapatok. Versengésről azonban szó sincs, inkább kiegészítik egymást a zenekarok, színesítve a felhozatalt. Debrecenből és Szolnokról is érkeztek zenekarok, és természetesen a házigazda Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar is elkápráztatta a nagyérdeműt.

A debreceni, a szolnoki és a hódmezővásárhelyi katonazenekarok kápráztatták el a közönséget.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.