2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Pécs

Turnén az Ifjúsági Világkórus

Pécsett kezdte meg nemzetközi turnéját az Ifjúsági Világkórus. A Kodály Központ színpadán a világ legjobb, 17 és 26 év közötti énekesei léptek fel, akiket idén 33 országból válogattak össze.

A világhírű kórus 58 énekese Magyarországon még tizenegy koncertet ad, majd turnéjukat Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szlovéniában folytatják. Az Ifjúsági Világkórus az UNESCO által is elismert kezdeményezés, amely 1989-ben jött létre, hogy a zene és a zenészek összetartó erejét hirdessék. Az eddigi turnékon 46 világhírű karnagy kapott lehetőséget a vezénylésre. Idén Ken Wakia, a kenyai Nairobi Chamber Chorus alapítója és Pad Zoltán, a Magyar Rádió Énekkarának karnagya vezeti a kórust.

Több mint tízezer énekes közül választották ki idén azt az 58-at, akik az Ifjúsági Világkórussal turnézni mehettek (Fotó: PKK)

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.