EUR: 325,35 Ft
CHF: 293,58 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Pécs

Turnén az Ifjúsági Világkórus

Pécsett kezdte meg nemzetközi turnéját az Ifjúsági Világkórus. A Kodály Központ színpadán a világ legjobb, 17 és 26 év közötti énekesei léptek fel, akiket idén 33 országból válogattak össze.

A világhírű kórus 58 énekese Magyarországon még tizenegy koncertet ad, majd turnéjukat Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szlovéniában folytatják. Az Ifjúsági Világkórus az UNESCO által is elismert kezdeményezés, amely 1989-ben jött létre, hogy a zene és a zenészek összetartó erejét hirdessék. Az eddigi turnékon 46 világhírű karnagy kapott lehetőséget a vezénylésre. Idén Ken Wakia, a kenyai Nairobi Chamber Chorus alapítója és Pad Zoltán, a Magyar Rádió Énekkarának karnagya vezeti a kórust.

Több mint tízezer énekes közül választották ki idén azt az 58-at, akik az Ifjúsági Világkórussal turnézni mehettek (Fotó: PKK)

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.