EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Érd

Új kosárlabdapályák épülnek Érden

Rendkívüli ülésén döntött úgy a városi közgyűlés, hogy támogatja a javaslatot: épüljön három új kosárlabdapálya Érden. A pályákat a RADO Kosárlabda Sportegyesület alakítaná ki. A baloldali képviselők nem támogatták az előterjesztést.

A pályák építésének várható összköltsége 30,5 millió forint, ebből 9,1 millió forint hárulna az érdi önkormányzatra, a fennmaradó 21,4 millió forintot pedig taós forrásból teremtené elő az egyesület. (Mint köztudott: a tao társasági adókedvezmény sporttámogatási rendszert jelent, amely a látványcsapatsportágaknál – amelyek közé tartozik a kosárlabda is – lehetőséget ad a korábbiaknál nagyobb pluszforrások bevonására.)


Radovics József, a RADO Kosárlabda Sportegyesület (RADOBASKET) elnöke, korábbi hetvenszeres válogatott, az NB I-ben tizenhét évet eltöltött sportvezető, aki volt a magyar utánpótlás-válogatottak szövetségi kapitánya is, egyebek mellett elmondta, hogy az egyesület 2004-ben alakult, „élesben” 2008 óta működik, de 2011-től, a taorendszer beindulásától jött lendületbe.

Ilyenek lesznek majd az új kosárlabda-pályák

A RADOBASKET immár tíz éve működik Érden, a Kőrösi Csoma Általános Iskolában. Itt lesz a tervek szerint kettő, az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban pedig egy kosárlabdapálya.


fotók:RADOBASKET

Az edzéseken minden korosztály megtalálható, a legkisebbektől kezdve

A kosárlabda-sportegyesület fő bázisa Érd és környéke. A fiatal játékosok szakszerű képzést kapnak, aminek számos eredménye is megmutatkozott már; nyertek diákolimpiát és az országos bajnokságokban is eredményesen szerepelnek. Sikeres generáció nevelődött ki az évek során. Az idősebbek a Budaörsi DSE színeiben – ahol Radovics József a kosárlabda-szakosztály vezetője – több korosztályban is játszanak.

A sportvezető tájékoztatásából az is kiderült, hogy messze már az az idő, amikor a szabadtéri kosárlabdapályák aszfaltozva, kályhaezüsttel festett vasállványokkal és deszkapalánkokkal készültek. Manapság erre specializálódott cégek építik a kültéri pályákat időjárásnak ellenálló, horganyzott kivitelű állványokkal és palánkokkal, a gyűrűn a háló anyaga sem kenderspárga, mint korábban, hanem finom lánchoz hasonló horganyzott fém. A pályák felülete teljesen homogén, speciális anyag, amelyen nem gyűlik össze, hanem lefolyik a víz, és még a téli időjárás idején sem fagy meg.

A pályákat bárki használhatja majd, aki jogosult az iskola területére belépni – természetesen elsősorban diákok. Ha az anyagi feltételek a terveknek megfelelően alakulnak, akkor kora tavasszal elkezdődhetnek az építési munkák, és hacsak nem érkezik különösebben zord időjárás, április vége felé már akár röpködhetnek is a labdák a gyűrűk felé.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.