EUR: 352,46 Ft
CHF: 330,82 Ft
2020. július 02., csütörtök
Ottó

Extra

Új magyar filmet készít Marozsán Erika

Újra magyar mozifilmben vállalt főszerepet Marozsán Erika. A készülő Paraziták a Paradicsomban című produkció az ismert német drámaíró, Marius von Mayenburg Paraziták című darabját dolgozza fel. Kasvinszki Attila rendező azt ígéri, hogy az öt szereplő kapcsolatrendszerének abszurditásán keresztül komoly társadalomkritikát fogalmaz meg.

Marozsán Erika a filmben a főszereplő házaspár egyik tagját, Bettit alakítja majd, aki a négy évvel korábbi balesetben súlyosan megsérült férjével él együtt. Ringó (Kovács Krisztián) tolószékbe került, ezért felesége mindenben segíteni próbálja. A férfi ezt egyszerre várja és utasítja el. Egyszer csak betoppan az életükbe Mulcser (Rába Roland), aki elütötte Ringót, és rájuk erőlteti a segítségét vezeklésül. Friderika (Pető Kata), Betti húga, aki komoly mentális problémákkal küzd, elmenekül otthonról, majd ő is beköltözik Betti és Ringó lakásába. A káosz akkor uralkodik el igazán, amikor megérkezik Friderika férje, Patrik (Porogi Ádám) is, hogy hazavigye a feleségét.


A Paraziták a Paradicsomban nem csak egy munka, részt venni benne egy életérzés, belső meggyőződés. A stáb mindenre elszánt, és szívét-lelkét beleteszi a munkába, ezért nem csoda, hogy a csapat állandóan bővül, beszippant új tagokat. Legutóbb például a Saul fia Oscar díjas producere, Rajna Gábor döntött úgy, hogy mellénk áll – mondta el a filmről Marozsán Erika.

A történet a népszerű német Marius von Mayenburg drámáját dolgozza fel, az emberi kapcsolatokra és azok milyenségére kiélezve. A drámaíró hazánkban a Lángarc című darabjával vált ismertté, de sikerrel játszották a Csúnya, a Hideg gyermek, a Mártírok és a Paraziták című darabjait is.


A Paraziták a Paradicsomban egy független filmes csapat munkája. Az utómunka időszaka alatt a stáb tagjai egy nagyszabású kampányt szerveznek, amiben a film központi témáját, a társadalmi szerepvállalást hangsúlyozzák. Juhász József producer elárulta, a film alacsony költségvetésből, állami támogatás nélkül, 70 millió forintból készül, és a jövő évi Berlinalén tervezik bemutatni, majd 2018 februárjától vetítik a magyar és külföldi mozikban.

Stáblista

Rendező: Kasvinszki Attila

Forgatókönyvíró: Kasvinszki Attila; Rácz Erzsébet

Szereplők:

Marozsán Erika – Betti

Rába Roland – Mulcser

Pető Kata – Friderika

Porogi Ádám – Patrik

Kovács Krisztián – Ringó

 

Kamera – Győri Márk
Zene: Krajczár Péter
Producer:

Rajna Gábor és Juhász József
Kreatív Producer: Szijj András
Gyártásvezető: Kézdi Klementína

Kapcsolódó Cikkek