2020. január 18., szombat
Piroska

Egyéb XIV.kerület

Új medencét és parkolót kapott a BVSC

Több mint egymilliárd forintos felújítás után megújult a BVSC parkolója, sőt nemcsak Zugló, de az ország egyik legnagyobb sportklubja egy új, 50 méteres fedett medencét is kapott.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetsége elnöke és Szatmáry Kristóf, a klub elnöke adta át az új medencét (fotó: bvsc.hu)

Az egyesület vezetése már az elmúlt években nagy hangsúlyt helyezett a létesítmények fejlesztésére, amihez pályázati forrásokat is igénybe vett. TAO- és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásaiból valósulhatott meg a Szőnyi úti parkolók felújítása, amelyek a korábbi hepehupás aljzat után esztétikus, az autók számára is biztonságosabb térkőburkolatot kaptak. A száz parkoló használata a sportolók, illetve a gyerekeikért érkező szülők számára is ingyenes. Ugyanakkor attól félve, hogy a közeli tömegközlekedési csomópont miatt P+R parkolónak akarják majd használni az új létesítményt, három órában limitálták az ingyenes parkolást. Azt követően már fizetni kell.


Még ennél is nagyobb változások történtek a régi strand területén, ahol egy új, 50 méteres medence épült. Az új létesítmény fix sátorszerkezetet kapott, amely nyáron teljesen kinyitható, télen pedig nemcsak lezárható, de fűthető is. Az új medence tehát télen-nyáron igénybe vehető a sportolók számára, akik a téli időszakban az öltözőkből egy fűtött folyosón keresztül közelíthetik meg a medencét. A kinti és a benti medencék egyébként a júliusi vizes világbajnokság idején edzéslehetőséget biztosítanak majd a külföldi és a magyar sportolóknak. Mindennek a főpróbája július 7–9-én lesz, amikor is a Laky Károly uszoda a magyar férfi vízilabda-válogatott felkészülési programjában utolsóként szereplő BENU-kupának ad majd otthont. Ezen az eseményen a német, a román és a kanadai válogatott lesz az ellenfele Märcz Tamás együttesének.

Az új medencével párhuzamosan megújult a strandmedence és annak környezete is. Az előbbi új, feszített tükrű vízforgatást kapott, aminek következtében még az eddigieknél is tisztább lett a vize. Emellett sikerült a medence környéki területet közel 3500 négyzetméterrel megnövelni. Ennek nagyobbik része, mintegy 2000 négyzetméter zöldfelület lesz, a maradék helyre pedig hamarosan két strandröplabda-pálya épül. A fenti beruházások részeként 76 fát ültettek – a parkoló és a strand körül –, amelyek nemcsak esztétikailag teszik szebbé a környezetet, hanem hamarosan jótékony árnyékot is nyújtanak.


Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.