EUR: 325,96 Ft
CHF: 296,77 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Veszprém

Új parkolóhelyekkel bővül a város

A Jutasi úti sportpálya mellett, az Erdész utcai parkolóban összesen 22 férőhelyet alakítottak ki. A Veszprém egyik legszebb területén található sportpálya mellett régóta szükség volt egy parkoló kialakítására.

Az igény elsősorban az ideérkező sportoló gyerekek szüleitől, illetve a pályát felügyelő sportklubtól érkezett, de a lakosság részéről is folyamatosan lehet érzékelni az igényt új parkolóhelyek kialakítására.


– Az Erdész utcában nagyjából másfél-két hete kezdődtek el a munkálatok, aminek eredményeként közel 400 négyzetméteren 22 új parkolóhelyet alakítottak ki – tájékoztatott Némedi Lajos alpolgármester kedd délelőtt a helyszínen. Az autók elhelyezésének megoldása mellett az úttest felületét is megújították, illetve korszerű közvilágítást kapott a hely.

Némedi Lajos alpolgármester avatta fel az új parkolót (fotó: Domján Attila)

A projekt fő megvalósítója az önkormányzat volt, amely mintegy 10 millió forinttal járult hozzá a közel 17 millió 700 ezer forintos beruházáshoz, a költségeket későbbi elszámolásban végzik. Az önrész mellett az FCV Sportszervező Kft. közbenjárására taotámogatásból további ötmillió forintot tudtak fordítani a projektre, illetve segített a Magyar Labdarúgó Szövetség is.

A munkálatok még nem zárultak le, a parkoló várhatóan július végére készül el teljes mértékben, ősszel pedig hat facserjét ültetnek el a területen, hogy a későbbiekben árnyékosabb, zöldebb környezet fogadja az ideérkezőket.

Némedi Lajos hozzátette, tisztában vannak vele, hogy a gépjárművek számának ugrásszerű növekedése miatt további parkolóhelyekre lenne szükség a városban, ennek megoldásán folyamatosan dolgoznak.

Kapcsolódó Cikkek