EUR: 305,09 Ft
CHF: 276,39 Ft
2017. július 25., kedd
Kristóf, Jakab

Sport

Újabb siker: 2024-ben is vb-t rendezünk!

Újabb magyar sportdiplomáciai siker: az idei vizes világbajnokság után Budapest rendezheti a 2024-es rövidpályás úszó-világbajnokságot is!

Tegnap döntött a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) arról, hogy a 25 méteres medencés vb-nek 2022-ben az oroszországi Kazany, két évvel később pedig a magyar főváros lesz a házigazdája. Az erről szóló megállapodást Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere írta alá. A döntésnek köszönhetően tovább bővült a Budapesten rendezendő vizes világesemények sora, ugyanis jövőre junior szinkronúszó-világbajnokságnak, 2019-ben junior úszó-világbajnokságnak ad otthont a Duna Aréna, 2020-ban pedig az úszók, vízilabdázók, szinkronúszók és műugrók Európa-bajnokságát rendezik meg a fővárosban.

– Idén már bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk megrendezni egy ilyen kaliberű eseményt, és az, hogy egyhangúlag döntöttek a budapesti rendezés mellett, csak egy újabb visszajelzés, hogy jó úton haladunk – mondta Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

Balog Zoltán hangsúlyozta, hogy a befektetés, amelyet a kormány és a főváros vezetése is beletett a vizes sportokba, megtérül. A magyar pályázat egyik legfontosabb pontja a Duna Aréna volt, amely így már nem egy egyszeri alkalomra készült el.

Gyárfás Tamás is örülhet, hiszen így megmarad az állása. A FINA alelnöke korábban jelezte, amennyiben nem Budapest neve kerül elő valamelyik borítékból, akkor lemond posztjáról. A most zajló világbajnokságról Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója elmondta, már néhány nap alatt bebizonyosodott, hogy a lehető legjobban döntöttek, amikor Budapest kapta meg a rendezés jogát.


MTI Fotó: Balogh Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Kínában haknizik Ronaldo

  Kínában haknizik Ronaldo

  Bár a Real Madrid már megkezdte a felkészülést a következő szezonra, és épp Észak-Amerikában edzőtáborozik, sőt már meccset is játszott, a csapat legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo még mindig nem csatlakozott a gárdához.

 • Kormos Villő: Csodálatosak a szurkolók!

  Kormos Villő: Csodálatosak a szurkolók!

  Kormos Villő műugró nem tagadja, hogy maradt benne egy kis hiányérzet a 17. FINA világbajnokságon mutatott szereplése miatt, de óriási élmény volt hazai közönség előtt szerepelni, ami örök életre emlékezetes marad számára.

 • Kozma Dominik belefogyott a váltóba

  Kozma Dominik belefogyott a váltóba

  Szinte pillanatok alatt megszabadult jó tízkilónyi súlyfeleslegétől Kozma Dominik. A 4 x 100-as gyorsváltóval bronzérmet nyert kvartett tagja szerint a fanatikus közönség biztatása egy-két másodpercnyi előnyt biztosított számukra.