EUR: 317,99 Ft
CHF: 272,04 Ft
2018. május 23., szerda
Dezső

Sport

Újabb siker: 2024-ben is vb-t rendezünk!

Újabb magyar sportdiplomáciai siker: az idei vizes világbajnokság után Budapest rendezheti a 2024-es rövidpályás úszó-világbajnokságot is!

Tegnap döntött a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) arról, hogy a 25 méteres medencés vb-nek 2022-ben az oroszországi Kazany, két évvel később pedig a magyar főváros lesz a házigazdája. Az erről szóló megállapodást Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere írta alá. A döntésnek köszönhetően tovább bővült a Budapesten rendezendő vizes világesemények sora, ugyanis jövőre junior szinkronúszó-világbajnokságnak, 2019-ben junior úszó-világbajnokságnak ad otthont a Duna Aréna, 2020-ban pedig az úszók, vízilabdázók, szinkronúszók és műugrók Európa-bajnokságát rendezik meg a fővárosban.


– Idén már bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk megrendezni egy ilyen kaliberű eseményt, és az, hogy egyhangúlag döntöttek a budapesti rendezés mellett, csak egy újabb visszajelzés, hogy jó úton haladunk – mondta Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

Balog Zoltán hangsúlyozta, hogy a befektetés, amelyet a kormány és a főváros vezetése is beletett a vizes sportokba, megtérül. A magyar pályázat egyik legfontosabb pontja a Duna Aréna volt, amely így már nem egy egyszeri alkalomra készült el.

Gyárfás Tamás is örülhet, hiszen így megmarad az állása. A FINA alelnöke korábban jelezte, amennyiben nem Budapest neve kerül elő valamelyik borítékból, akkor lemond posztjáról. A most zajló világbajnokságról Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója elmondta, már néhány nap alatt bebizonyosodott, hogy a lehető legjobban döntöttek, amikor Budapest kapta meg a rendezés jogát.


MTI Fotó: Balogh Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Maffiózókkal barátkozott a világbajnok kapus

  Maffiózókkal barátkozott a világbajnok kapus

  Maffiózóknak tett szívességeket három futballista. Az Olasz Labdarúgó-szövetség nyomozati adatokra hivatkozva azt közölte, hogy a világbajnok Pepe Reina, Paolo Cannavaro és Salvatore Aronica kapcsolatban állt a nápolyi bűnszervezet, a camorra néhány tagjával.

 • Pogba Mekkába zarándokolt

  Pogba Mekkába zarándokolt

  Mekkába zarándokolt Paul Pogba. A világ legdrágább futballistája tavaly már járt a muszlimok szent helyén, és Allahnak is megköszönte, hogy a Manchester Unitedben játszhat.

 • Keszthelyi Vivien esélyesként érkezik a Hungaroringre

  Keszthelyi Vivien esélyesként érkezik a Hungaroringre

  Újabb sikeres hétvégén van túl Keszthelyi Vivien, aki egyedüli magyarként, s egyben a világ legfiatalabb GT-kategóriás női autóversenyzőjeként ezúttal a németországi Lausitzringen gyarapította értékes pontjait két, a beállítási nehézségek miatt erőn felül megszerzett negyedik helyezésével.