EUR: 326,90 Ft
CHF: 300,95 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Program

Újdonságok a STRAND Fesztiválon

Egy hónap múlva ilyenkor már Zamárdiban süttethetjük a hasunkat az ötödik STRAND Fesztiválon, ahol a hazai- és külföldi sztárok listája ismét nagyon színesnek ígérkezik. Rúzsa Magdi, a Hősök vagy a Punnany Massif mellett olyan világhírű nevek lépnek színpadra, mint John Newman vagy Parov Stelar. Mindemellett pedig idén olyan izgalmas újdonsággal rukkoltak elő a szervezők, mint: kertmozi, tábortűz, Nagy STRAND Kaland, izgalmas előadások és beszélgetések, vándor vurstli, vidámpark, új koncertszínpad.

#HelloHungary Terasz
Új helyszín a STRANDon a #HelloHungary Terasz, ahol négy napon át egymást váltják a jobbnál-jobb zenekarok és DJ-k. Itt lesz ByeAlex és a Slepp, a Random Trip, a Bagossy Brothers Company, a Cimbaliband, Szalonna és Bandája, a Jetlag, a Solwave és még sokan mások.


Diákhitel Kávézó
A Diákhitel Kávézó idén is az egyik legfontosabb csevegős helyszín a STRANDon, ahol a beszélgetések során szó lesz párkapcsolati kérdésekről, önbizalomról, a becsületes hekkerekről és a depresszió kérdésköréről, kezeléséről is. Minden nap délben jógával indul a nap, majd bemelegítőként az Open Kvíz várja a STRANDolókat.

Nagy STRAND Kaland
A STRANDosok várják azoknak a baráti társaságoknak a jelentkezését, akiknek van kedvük négy napon át naponta egy -egy nagy kalandhoz. Az első napon a STRAND helyszínén és környékén a kincskereső játék keretében összesen ezer darab sorszámozott, vonalkódos strandlabdát kell összegyűjteni, amelyek pontra és értékes-izgalmas nyereményekre válthatók. Másnap a legtehetségesebb tutajépítők remekelhetnek, pénteken fel kell fedezni a STRANDot és környékét, a zárónapon pedig Ki-mit-tud?-jellegű bemutatkozási lehetőséget kap mindenki. Az értékes napi nyeremények mellett azok, akik négy napon át játszanak, 2018-as STRAND VIP-bérletet kaphatnak, balatoni szállással.


STRAND tábortűz
Új helyszín a STRANDon a tábortűz, ahol az esti órákban naponta négy-négy önként vállalkozó varázsolhatja el alkalmi közönségét.

STRAND kertmozi
A békebeli fesztiválok hangulatát idézi a STRAND kertmozi, ahol minden este 23 óra után két-két magyar filmet mutatnak be. Ha valaki csatlakozik az M2 Petőfi Stábjához, és szeretne a STRAND Híradósa lenni, és bejutást nyerni a fesztiválra, akkor csal el kell készíteni a STRAND Híradót, amelyet elsőként csak a STRAND moziban a fesztivál közönsége láthat. A vetítésre érdemes pokróccal érkezni, hogy kényelmesen le lehessen heveredni és összebújni a fűbe, és már indulhat is a mozizás, miközben persze popcorn is rágcsálhatnak a részvevők.

Vándor Vurstli

„Itt a világ közepe, ha nem hiszed gyere be!”
A vásári mutatványok és szemfényvesztések utazó parádéja, a Karzat Színház utazó játékparkja, a Vándor Vurstli, a STRAND Fesztivál meghívására első alkalommal ver sátrat a Balaton partján. Aki a kapun belép, a múlt század fordulójának vidám városligeti forgatagában találja magát, ahol a vásári szórakoztatás és szemfényvesztés számtalan csodája várja majd. Felsorakozik számos célba dobó, lövő és találó játékszerkezet, szerencse és jövendőmondó gépek, amiket érdemes lesz kipróbálni.

M2 Petőfi TV – Négy nap STRAND
A STRAND társházigazdájaként a Petőfi Rádió négy napon át kíséri figyelemmel a fesztivál minden percét, az M2 Petőfi TV pedig élőben jelentkezik minden este a helyszínről, és megmutatja a kihagyhatatlan pillanatokat.

Petőfi Pont
Gyertek és találkozzunk a Petőfi Ponton, ahol napközben a Petőfi Rádió és TV műsorvezetőinek és kedvenc előadóinak legkedvesebb Arany János verseit ismerhetitek meg az Arany emlékévnek köszönhetően. A közmédia ifjúsági-tini sorozata különleges meglepetéssel készül, ugyanis a Holnap Tali csapata egy zenés produkcióvá duzzasztotta Arany János Mindvégig című versét, amit meg is hallgathattok a fesztiválon.
Esténként Peter Sharp, a Petőfi Rádió rezidens DJ-je zenél.

Reggeli torna
Minden nap reggeli tornával indítjuk a napot a STRANDon – délben.A mozgás mellett persze fontos a finom és laktató reggeli is: mindenki, aki részt vesz a tornában, egy pohár kakaót kap ajándékba.

A Balaton 500x
Azok sem fognak unatkozni, akik alkotni szeretnek. Kortárs művészek érkeznek a STRANDra, akikkel közösen a tervek szerint négy nap alatt ötszáz alkotás születik majd. A STRANDolók tetszés szerint választhatnak balatonos színezők közül, elkészíthetik a saját Balatonjukat. A helyszínen és a STRAND honlapján a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen tárlat az elkészült művekből.

Jokó a STRANDon
A Telekom VOLT Fesztivál házigazdájaként elhíresült DJ-legenda ezúttal Zamárdit hódítja meg. Aki ott volt már bármelyik buliján, annak nem kell többet mondani róla, aki nem, az pedig ki ne hagyja.

Kapcsolódó Cikkek

  • Indul a STRAND és a B my Lake!

    Indul a STRAND és a B my Lake!

    Augusztus 20-24. között hetedszer nyitja meg kapuit Zamárdiban a STRAND és a B.my.Lake fesztivál. Hét évvel ezelőtt a MOL Nagyon Balaton keretében azzal a szándékkal indult útjára e két esemény, hogy augusztus végén – akkor, amikor a tóparti helyek jó része bezár – turistákat vonzzon a Balatonra.

  • Zenei kuriózumok a 22. Zsidó Kulturális Fesztiválon

    Zenei kuriózumok a 22. Zsidó Kulturális Fesztiválon

    Szeptember 1-jén kezdődik a 22. Zsidó Kulturális Fesztivál, amelyen koncertek, improvizációs est és könyvbemutatók is várják a közönséget hét budapesti helyszínen szeptember 9-ig – hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki adásában.